Haberler

Vali Coş Sanayiciler ile İftarda Buluştu

Güncelleme:

Adana Valisi Coş, "Adana olarak, Türkiye olarak ne kadar ilerleyebilirsek muhakkak ki geleceğimiz daha aydınlık olacak." dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, üretimin ve istihdam yaratmanın önemine vurgu yaparak, "Adana olarak, Türkiye olarak ne kadar ilerleyebilirsek muhakkak ki geleceğimiz daha aydınlık olacak" dedi.

Vali Coş, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde sanayiciler ve meslek örgütleri ile buluştu.

Burada bir konuşma yapan Coş, üretimin ve istihdam yaratmanın önemine dikkat çekerek, "Gerek işveren gerekse işçi pozisyonunda olalım üretmek, çalışmak, istihdam sağlamak, üretim yapmak en önemli işlerden birisi. Bunu ne kadar çoğaltabilirsek Adana olarak, Türkiye olarak ne kadar ilerleyebilirsek muhakkak ki geleceğimiz daha aydınlık olacak. Ülkemiz daha güzel olacak. Bunun için sizlere inanıyoruz, güveniyoruz, saygı duyuyoruz" diye konuştu. Temennilerinin daha fazla üretim ve istihdam olduğunu belirten Coş, bunun için Adana Valiliği olarak bütün kurumlarıyla her zaman sanayicilerin yanlarında olduklarını vurguladı. Vali Coş, şunları kaydetti:

"Vatanımıza olan sevgimizi çalışarak ortaya koymamız lazım. Sloganlar atarak, sokak gösterileri yaparak, süslü laflar ederek vatana olan sevgimizi, hizmetimizi, bağımlılığımızı ortaya koyamayız. Vatana olan sevgimizi bağlılığımızı çalışarak ortaya koyabiliriz. Bunun için Atatürk, 'vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' diyor. Herkes görevini en iyi yapacak. Ne iş yapıyorsak o işi iyi yapmalıyız. Böyle yaparsak hem birey olarak üzerimize düşeni yapmış oluruz, hem vatanımıza olan yükümlülüğümüzü de ifa etmiş oluruz. Bu anlamda Türk sanayicisinin, Türk işçisinin üzerine düşeni en iyi şekilde yaptığını görüyoruz. Sizleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ise sanayicilerin önemine değinerek, "Bugün hem şahsım adına hem Sarıçam halkı adına hem de ülkem adına size müteşekkirim. Çünkü sanayicimiz benim ülkeme ürettiği ürünle, yaratmış olduğu istihdamla ciddi bir katma değer sağlıyor. Sizler iyi ki varsınız, İyi ki sanayicisiniz. Siz Adana sanayisinin büyümesinde emek harcayan yiğit ve yürekli insanlarsınız. Sizin her çalışmanız bizim kentimizin biraz daha müreffeh, biraz daha çağdaş, biraz daha huzurlu bir şehir olmasına katkı sunuyor" diye konuştu.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da Adana Sanayi Odası olarak tüm sanayicilerin emrinde olduklarını söyledi. Kıvanç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üretim için, istihdam için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Esnafı müşteri terbiye edermiş. Sizler de bizi müşteriniz olarak kabul edin. Bizim hatamız olunca bizleri tenkit edin. İsteklerinizi bize bildirin, çözüm üretmeye çalışalım. Adana'da Ticaret Odası, Organize Sanayi, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası, Odalar bir bütünlük teşkil edip ilimiz problemlerini çözmek için var gücümüzle gayret göstereceğiz, bizden isteklerinize cevap vermeye çalışacağız. İstihdamın ve üretimin artması için elimizden ne gelirse çaba göstereceğiz."

Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, "Yaptığınız, ürettiğiniz her ürünün dışarıya daha fazla ihraç edilebilmesi için elimizden gelen her türlü katkıyı koymaya hazırız. Bunun içinde gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ise şunları kaydetti:

"Adana Organize Sanayi Bölgesi hepimizin bildiği gibi Adana'nın ve Türkiye'nin yüz akıdır. Buraların daha çok gelişmesi için oda ve borsalar olarak tabi ki bizde elimizden geleni, üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Adana'mıza yakışır bir Organize Sanayi daha iyi noktalara gelsin istiyoruz. Türkiye'mizi daha iyi noktalarda temsil etsin istiyoruz. İhracatın daha çok artmasını istiyoruz. Bunun için biz oda ve borsalar olarak elimizden geleni inşallah yapmaya gayret edeceğiz. Hepinize bu güzel günde bu birlik beraberlik içerisinde olmanızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum."

AOSB Başkanı Bekir Sütcü ise konuklara iftar yemeğine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Bu mübarek günde amaç yemekten ziyade birlik beraberlik içinde olmaktır. Sayın Valimizle beraber katılan tüm konuklarımıza, sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Ramazan ayımızın ve ramazan bayramımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Hüseyin Avni Coş Hacı Sabancı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title