Haberler

Uyuşturucu Komisyonu : "Uyuşturucuyla Mücadelede Emniyet ve Jandarma Ağırlığı"

TBMM Uyuşturucu ve Uyuşturucuyu Araştırma Komisyonu, Uzmanları Dinlemeye Devam Ediyor. Komisyon Başkanı Ünivar, Türkiye'de Uyuşturucu ile Mücadelenin Ağırlıklı Olarak Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarınca Yürütüldüğüne İşaret Ederek, Mücadeleye Öteki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yanısıra Sivil Toplum Örgütlerini de Koordineli Bir Biçimde Ortak Etmenin Başarı Oranını Yükselteceğini Belirtti.

TBMM Uyuşturucu ve Uyuşturucuyu Araştırma komisyonu, uzmanları dinlemeye devam ediyor. Komisyon Başkanı Ünivar, Türkiye'de uyuşturucu ile mücadelenin ağırlıklı olarak emniyet ve jandarma teşkilatlarınca yürütüldüğüne işaret ederek, mücadeleye öteki kamu kurum ve kuruluşlarının yanısıra sivil toplum örgütlerini de koordineli bir biçimde ortak etmenin başarı oranını yükselteceğini belirtti.

Uyuşturucu başta olmak üzeri madde bağımlılığı ve kaçakçılığı sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu AKP Adana Milletvekili Necdet Ünivar başkanlığında toplantı.

Komisyon, bugün yaptığı toplantıda, Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Doç. Dr. Kültegin Öğel ile Alkol ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı İskender Erbay'ı dinledi.

Toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapan Komisyon Başkanı Ünivar, 26 Haziran tarihinin, uyuşturucu maddelerle mücadelede önemli bir dönüm noktası olduğunu, Birleşmiş Milletler Örgütü'nün 1978 yılından itibaren 26 Haziran tarihini "Uyuşturucusuz Toplum Günü" ilan ettiğini hatırlattı.

Türkiye'de uyuşturucu ile mücadelenin ağırlıklı olarak emniyet ve jandarma teşkilatlarınca yürütüldüğüne işaret eden Ünivar, mücadeleye öteki kamu kurum ve kuruluşlarının yanısıra sivil toplum örgütlerini de koordineli bir biçimde ortak etmenin başarı oranını yükselteceğini ifade etti.

Ünivar, toplantıya katılan Doç. Dr. Öğel'in komisyona şu bilgileri verdiğini belirtti :

"Sağlıksız kentleşmenin bağımlılık sorununun yaygınlaşmasına neden olduğunu, madde bağımlılığının 2000 yılından bu yana gelişme eğilimi içerisine girdiğini anlattı."

Komisyona bilgi veren başka bir uzman Erbay ise, tedavi gören madde bağımlılarının, hastaneden taburcu olduktan sonra takip edilmelerinin ve iş imkanlarına kavuşturulmalarının önemli olduğunu belirtti. Erbay, pek çok ailenin konuya ilgisiz kaldığını ifade ettiği, herkesin bu mücadeleye katkı vermeye davet ettiği ifade edildi. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title