Haberler

Uşak: Şeker İş Sendikası'ndan Özelleştirmeye Karşı İmza Kampanyası

Şeker İş Sendikası Uşak Şubesi Başkanı Ali Kıyar, Bor, Ilgın ve Ereğli Şeker Fabrikalarının Özelleştirmelerine Karşı İmza Kampanyası Başlattıklarını Belirtti.

Şeker İş Sendikası Uşak Şubesi Başkanı Ali Kıyar, Bor, Ilgın ve Ereğli şeker fabrikalarının özelleştirmelerine karşı imza kampanyası başlattıklarını belirtti.

Şeker İş Sendikası Uşak Şubesi Başkanı Kıyar, yaptığı açıklamada, Bor, Ilgın ve Ereğli Şeker fabrikalarının özelleştirme programına alındığını ifade ederek, "Bu fabrikalar şeker sanayinin akciğerleridir. Çünkü bu fabrikalar en son teknoloji ve üretim maliyetleri düşük, kar oranları yüksek fabrikalardadır. Bu fabrikaların özelleşmesi halinde geride kalan 22 fabrikanın özelleşmesinden de öte kapanması demektir. Çünkü Pazar paylarını kaybedeceklerdir" dedi.

Pancar tarımı ve pancar şekeri sektörü en fazla istihdam oluşturan sektörlerin başında geldiğini kaydeden Kıyar, "Şeker sanayi ülkemizde yaklaşık 3 milyar dolar katma değer sağlamakta, taşımacılık sektörüne yılda 20 milyon ton iş hacmi sağlamaktadır. Yan sektörlerle yaklaşık 13 milyon insanımızın yani nüfusumuzun yüzde 20'sinin geçimini pancar ve pancar sektörüyle ilişkilidir. Tüm bu özellikleri nedeniyle pancar tarımı dünyada desteklenip korunmaktadır. Dünyanın en büyük pancar şekeri üreticileri olan Fransa ve Almanya ülke ihtiyaçlarının 2 katı kadar pancar şekeri üretmektedir. Dünyada pancar şekerini desteklemeyen tek ülke Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.

Şeker İş Sendikası Uşak Şubesi olarak, Uşak'ta bu 3 fabrikanın tekrar Türk Şeker'e devredilmesi için imza kampanyası başlattıklarını belirten Kıyar, "Nakliyecinin, esnafın, çiftçinin, şeker işçisinin kısacası tüm halkın adına bu işi üstlenmiş durumdayız. Onun için imza kampanyamıza destek bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title