Haberler

Uşak: Kurumsallaşma ve Üniversite-sanayi İşbirliği Şart

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, Uşak'ın Bir Sanayi Kenti Olduğunu Belirterek, Markalaşma ve Kurumsallaşmanın Büyük Önem Taşıdığını Söyledi.

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, Uşak'ın bir sanayi kenti olduğunu belirterek, markalaşma ve kurumsallaşmanın büyük önem taşıdığını söyledi.

Uşak Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte sanayi-üniversite işbirliğinin daha kolay sağlanmaya başladığını ve uluslararası rekabetin kurumsallaşma ve şirket ömrüne bağlı olduğunu belirten Prof. Dr. Bayraklı, üniversite olarak sanayicilere kalifiye eleman ve her alanda destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Daha önce Uşak ekonomisi ve sanayisine katkı sağlamak ve ışık tutmak için bazı çalışmalar yaptıklarını ve iyi netice adlıklarını da hatırlatan Prof. Dr. Bayraklı, "Uşak'ta yaygın olan tekstil sektörünün dünya genelinde büyük bir rekabet ortamı içinde olduğu bilinmektedir. Tekstildeki firmaların büyük bir bölümü KOBİ'lerden oluşmaktadır. Toplumun önemli bir kesimine istihdam sağlayan bu sektör için çeşitli girişimler olmalı ve devlet bu tür çalışmalara destek vermelidir" dedi.

Mevcut durum tespiti dönemlerinin daha sık yapılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Bayraklı, "Tekstil gibi önemli bir sektörde uzun süreli değerlendirmelerin pek fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Periyodik olarak durum tespiti yapılmalı. İşletmeler profesyonel yönetim tarzını benimsemeli. Çünkü kurumsallaşma ve markalılaşmanın yolu profesyonellikten geçiyor. Markayla birlikte moda takip edilmeli ve uluslararası pazarlara bu doğrultuda ürünler sunulmaktadır. Ayrıca teknik olarak da Uşak'ta bazı düzenlemelere gidilmeli ve daha modern tesisler oluşturulmalıdır. Bu amaca hizmet etmek amacıyla biz geçtiğimiz yıllarda ciddi araştırmalar yapıp, akademik veriler elde ettik. Bu verileri sanayicimizin bilgisine sunduk. Bundan sonra da hem kalifiye eleman hem de markalaşma adına her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Uşak'taki dericilerin içinde bulunduğu durumun da gözden kaçırılmaması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Bayraklı, "Uzun yıllar çevreye duyarsız, kaliteden uzak üretim şekli sektörü olumsuz etkiledi. Ancak Karma Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamlanması ve dericilerin buraya taşınmaya başlamasıyla birlikte yeni fırsatlar ortaya çıktı. Şu anda taşınma ve yeniden yapılanma yolunda birtakım sıkıntılar yaşanıyor. Ancak bu sıkıntıların geçici olduğunu düşünüyoruz. Çevre sorunu bu taşınma işlemi tamamlandığında çözüme kavuşmuş olacak. Böylece dericilerin markalaşma, yeniden yapılanma ve yeni pazarlar bulma sıkıntıları gündeme gelecektir. Bu noktada ciddi adımlar atılmalı ve dericiler üniversiteden de yardım almalıdır. Bize göre dericiler anonim türü yapılanmaya gitmelidir. Bölük pörçük güçsüz olan dericiler bu şekilde uluslararası pazarlarda daha etkin rol oynayacaklardır. Tek şahısla büyüme yeteneği sınırlı olan şirketler, bu yolla kendi önlerini açacaklardır. Dericilere yön verecek bir oluşumunda gerekli olduğu kanısındayım. Onlara yol gösterecek bir organizasyon, sorunların çözümünde büyük aşama olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title