Haberler

Uşak: 112 Acil Servis Sapıklarına Kötü Haber

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, 112 Acil Servis Telefon Sisteminde Yeniden Yapılanmaya Gittiklerini ve Bundan Sonra Armakom 112 Acil Servis Yazılım Programı Kullanacaklarını İfade Ederek, 112 Sapıklarına Karşı Daha Etkin Mücadele Edeceklerini Bildirdi.

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, 112 Acil Servis telefon sisteminde yeniden yapılanmaya gittiklerini ve bundan sonra Armakom 112 acil servis yazılım programı kullanacaklarını ifade ederek, 112 sapıklarına karşı daha etkin mücadele edeceklerini bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Taşçı, kullanılan yeni sistemin 112 acil servis telefonunu gereksiz yere meşgul edenlere karşı çözüm bulmanın yanı sıra sistem sayesinde tüm ambulansları da gözetleme imkanı bulacaklarını söyledi. Taşçı, "Yeni sistemle gelen vakalara yakın olan ambulansları olay yerine yönlendirmemiz daha kolay olacak. Bu sistem sayesinde hem zamandan tasarruf edeceğiz hem de vakalara daha hızlı erişeceğiz. 112 acil servisini yıllardır boş yere meşgul eden şahıslardan da kurtarmış olacağız. 112 servisinin ücretsiz olması nedeniyle meydana gelen bu durum art niyetli kişilerin ekipleri yanlış yönlendirmesine neden oluyordu. Bu sorunu çözmek için hazırladığımız yeni yazılım, GPRS sistemi ile çalışacak. 112 acil servisi arayanların adres ve telefonları sistemde görebileceğiz. Boş yere 112'yi meşgul edenler ise kısa bir müddet sonra tespit edilecek ve bu kişilerin araması engellenecek" dedi.

İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, sistem için yaklaşık 110 bin YTL harcadıklarını ve şuanda Türkiye'de 23 ilde bu yazılımın kullanıldığını da ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title