Haberler

Ürdün'de "Türkiye Günleri"

Etkinlik kapsamında "Uzun Hikaye" adlı filmin gösterimi yapıldı, yönetmeni Sınav ile söyleşi gerçekleştirildi.

Ürdün'de "Türkiye Günleri" kapsamında film yapımcısı, yönetmen, senarist ve reklamcı Osman Sınav ile söyleşi gerçekleştirildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nin Türkiye'nin dilini, kültürünü ve sanatını tanıtmak amacıyla Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlediği etkinliğin üçüncü gününde, Sınav'ın yönetmenliğini yaptığı "Uzun Hikaye" filmi gösterildi.

Film gösteriminin ardından gerçekleşen söyleşide Sınav, "Filmi, çekiminden vizyona girişine kadar 100 kez izledim. Ancak burada sizlerle izlerken, (Iraklı bir Türkmen çocuk dedesiyle Hicaz Demiryolu ile İstanbul'dan Amman'a gelse nasıl olurdu) diye düşündüm" dedi.

Sınav, Arap dünyası ile ortak sinema çalışmaları yapılmasının önemine vurgu yaparak, "Ürdün'de sinemacılarla tanıştım, onlarla ortak işler yapmamız gerektiğini ve hikayelerimizi paylaşmamız gerektiğini düşündüm. Zira bunun için çok geç kaldık" ifadesini kullandı.

Filmin alt metninde yatan duygunun "hicret duygusu" olduğunu belirten Sınav, "Bu duygu bize, Peygamber Efendimizin Mekke'den Medine'ye hicret ettiğini ve Medine'ye ulaştığında yüzündeki o gülümsemeyi hatırlatıyor" diyerek, göz yaşlarına hakim olamadı.  Sınav, yönetmenliğini yaptığı filmlerin genel ana temasını, "Dünya üzerindeki tüm medeniyetler, adalet üzerinde yükselir. Adaletten taviz verdiğinde yıkılmaya başlar. Ben de çalışmalarımda ortak temanın adalet olduğunu düşünüyorum" diye açıkladı. - Amman

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Osman Sınav Türkiye Amman Ürdün Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title