Haberler

Üniversiteli Gençler "Damla" Olup Diyarbakır'a Aktı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen "Damla Projesi" kapsamında, Türkiye'deki üniversitelerde eğitim gören ve aralarında yabancı öğrencilerin de bulunduğu 40 genç, Diyarbakır'a geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen "Damla Projesi" kapsamında, Türkiye'deki üniversitelerde eğitim gören ve aralarında yabancı öğrencilerin de bulunduğu 40 genç, Diyarbakır'a geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından 2014'ten bu yana yürütülen proje kapsamında, tamamen gönüllülerden oluşan gençler lise, huzurevi, sevgi ve çocuk evleri ile şehitlikleri ziyaret ediyor, köy ve Kur'an kurslarındaki çocuklarla çeşitli aktiviteler yapıyor, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerini gerçekleştiriyor.

Gençlerin, gittikleri şehirlerin kültürünü ve yöre halkını yakından tanıma fırsatı bularak, onlarla gönül köprüsü kurmaları amacıyla yürütülen proje kapsamında Diyarbakır'a gelen 40 genç, merkez Kayapınar ilçesine bağlı Hatipoğlu ile Cumhuriyet köylerini ziyaret etti.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen ve aralarında Bangladeş, Kazakistan ve Suriyeli gençlerin de bulunduğu öğrenciler, köylülerle bir araya geldi, çocuklarla oyun oynadı.

"Amacımız el verip gönül almak"

Ankara'dan gelen Kevser Kula, proje kapsamında daha önce Ağrı'ya gittiğini, Diyarbakır'a ilk kez geldiğini söyledi.

Ziyaret ettikleri köylerde yaşayan çocuklardan çok güzel geri dönüş aldıklarını dile getiren Kula, şöyle dedi:

"Diyarbakır'ı beklediğimizden çok daha güzel bulduk. Tarihin yanı sıra çok gelişmiş olduğunu gördük. Kaldığımız yerde çok güzel ağırlandık. İnsanlar çok misafirperver. Beklediğimizden daha fazla güleryüzle karşılandık."

Kayseri'den gelen Nesli Yıldırım da Diyarbakır'ın çok gelişmiş bir şehir olduğunu, insanların ise çok sıcak bir şekilde davrandığını kaydetti.

Köylerde çocuklarla oyun oynadıklarını, aile sakinleri ile sohbet ettiklerini aktaran Yıldırım, "Trenle geldiğimde çocuklar bize el sallıyordu, o yüzden çok mutlu olduk. İlk izlenimimiz çok güzeldi ve bu şekilde de devam ediyor çünkü çok güzel karşılanıyoruz. Amacımız el verip gönül almak. Gönüllerde bir damla olmak istiyoruz. İnsanlara fedakarlık, sevgi ve kardeşliği aşılamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Konya'dan gelen Kübra Sünbül ise, Diyarbakır'a ön yargılı yaklaşıldığını ancak gelip gördüğünde ön yargıların kırıldığını söyledi.

Sünbül, "Konyalı olarak Mevlana şehrinden Diyarbakır'a yani sahabeler şehrine geldim. Çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Konya'dan gelen Bangladeşli Subah Mutahhara Samiha da, ilk kez kentte geldiğini, projeyi çok sevdiği için geziye katıldığını dile getirdi.

Samiha, "Çok sevdim burayı. Burada çok güzel planlarımız var, inşallah zamanımız güzel geçer." dedi.

Gençler, 11 Kasım'a kadar kentteki bazı okullar ile Hava Şehitliği'ni ziyaret edecek, tarihi Sur ilçesini gezecek, Eğil ilçesinde peygamber kabirlerini görecek, tekne turu yapacak ve temizlik çalışmasına katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
title