Haberler

Uludere Olayı Balıkesir'de Protesto Edildi

Güncelleme:

Balıkesir'de, BDP'li Bir Grup Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü Kırsalında 35 Vatandaşın Hayatını Kaybettiği Olayı Basın Açıklamasıyla Protesto Etti. Eylemciler 1 Dakikalık Saygı Duruşunda Bulundu. Basın Açıklaması Sırasında da Kürtçe ve Türkçe Slogan Attı.

Balıkesir'de bugün Yeşilli Meydanı TÜİK binası önünde ellerinde BDP flamaları ve F-16'ların bombalaması sonucu yaşamlarını yitiren vatandaşların fotoğraflarını taşıyan yaklaşık 50 kişilik grup eylem yaptı. BDP İl Başkanı Turan Cengiz ve partililerin katıldığı basın açıklaması öncesi, hayatını kaybeden 35 kişi için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Basın açıklamasında sık sık hükümet ve Başbakan Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar atıldı. BDP üyesi'nin okuduğu basın açıklamasında, sınırda ticaret yapılan insanları TSK'nın bilerek bombaladığı iddia edildi. Açıklamada, "Görgü tanıklarının açıklamalarına göre yaşları 12 ile 20 arasında değişen insanların askerler tarafından bilinçli bir şekilde önlerinin kesildiğini ve toplu halde bir alana yönlendirildiği, daha sonra F16'lar tarafından bombalandığı söylenmektedir. Ölenlerin vücutlarında kurşun izlerinin bulunduğu da belirtiliyor. Gerek bu açıklamalar, gerek Pensilvanya'dan kürtlerin ölüm fetvasını veren bu zat, gerekse içişleri bakanının resim çizeni sanatçıyı bir bütün olarak tüm kürtleri terörist ilan eden açıklamaları ve MGK toplantısından 2 saat sonra olayın gerçekleşmesi, olayın ince ince düşünüldüğünü çağrıştırıyor" dedi. Olaydan bazı medya kuruluşlarının da sorumlu olduğu ileri sürüldü.

Açıklamada ayrıca, olayın ardından 15 saat geçmesine rağmen gizlendiği, sorumlulardan hesap sorulması gerektiği belirtildi. Kürt sorunun derinleşerek devam ettiği, katliamdan hükümet, ordu ve uluslararası emperyalist güçlerin sorumlu olduğunu ileri sürüldü. Açıklamayı yapan partili genç, "Hükümet bu katliamın hesabını vermek zorundadır. Şayet hesap vermezse Başbakan ikinci Mustafa Muğlalı olarak anılacaktır" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından Türkçe ve Kürtçe slogan atan grup sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title