Haberler

Uludağ, Sömestr Tatilini ve 5 Bin Rus Turisti Bekliyor

Yılbaşı ve Kurban Bayramı Tatilinde Doluluk Oranı Yüzde 60-70'lerde Kalan Uludağ'da, Ocak Ayının Sonundaki Sömestr Tatili ve Zirvede Ağırlanacak 5 Bin Rus Turist Bekleniyor.

Yılbaşı ve Kurban Bayramı tatilinde doluluk oranı yüzde 60-70'lerde kalan Uludağ'da, Ocak ayının sonundaki sömestr tatili ve zirvede ağırlanacak 5 bin Rus turist bekleniyor.

Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Işık Uğurtuğ, küresel ısınma sebebiyle Alpler'de de kar sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Türkiye'deki kış turizm merkezlerinde kar sıkıntısı yaşandı. Ancak şu anda kar sıkıntısı bulunmuyor. Sömestr tatilinde iç pazar ve bir kısmını ağırladığımız 5 bin Rus ve Ukraynalı turisti bekliyoruz" dedi.

Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Işık Uğurtuğ, yılbaşı ve bayram tatilinin biraraya gelmesiyle birlikte kötü bir süreç geçiren Uludağ'daki işletmecilerin, sömestr tatilinde bu süreçten kurtulacaklarını umduklarını söyledi. Yılbaşına bir hafta kala Uludağ'da sezonun açıldığını hatırlatan Uğurtuğ, "Kar daha önce yağsaydı sezonu da o kadar erken açacaktık. Ancak kar geç yağdı. Ama dünyada küresel ısınma ifadeleri kullanılıyor. Bu maksatla Uludağ'a kar geç yağdı. Ama Avrupa'da Alpler'de de yeterince kar yok. Dünyanın her tarafından bu olumsuzluk var. Bugünlerde yoğun kar bekleniyor. Mart sonuna kadar uzun bir kış sezonu birlikte yaşayacağız" dedi.

Uludağ'da yılbaşı ve Kurban Bayramı'nın üst üste gelmesi sebebiyle taleplerin az olduğuna dikkat çeken Uğurtuğ, "Yılbaşında istediğimiz doluluk oranlarına ulaşamadık. Geçen senelerde yüzde yüz doluluk oranın yaşandığı Uludağ'da bu sene bu rakam yüzde 60-70 lerde kaldı. Böyle olumsuz bir süreçten geliyoruz. Ama önümüzde hafta sonu ve sömestr tatilleri var. Sömestra kadar artan kar kalınlığıyla birlikte taleplerin artacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Hafta içi yüzde 30, hafta sonu yüzde 50'lere varan doluluk oranının yaşandığı Uludağ'ın şu anda iç pazara hitap ettiğini belirten Uğurtuğ, tur operatörlerinde aldıkları bilgiye göre, 5 binin üzerinde Rus ve Ukraynalı turistin Uludağ'a geleceği müjdesini verdi. Uludağ'da 5 bin yatak bulunduğuna dikkat çekip her kesimin hizmet alabileceği otellerin bulunduğunu belirten Uğurtuğ, "Halen alt yapı ve üst yapı meseleleri halledilmedi. Uludağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na da bağlandı. İzinsiz çivi dahi çakılamıyor. Tadilatlar yapılamayacak noktaya geldi. Uludağ'da tek kurum muhatap olmalı. Daha iyi değerlendirip burayı 12 ay boyunca turizme hizmet eder hale getirmeliyiz" diye konuştu.

Uludağ'da hafta sonu okul gezileri yapan günübirlikçiler ve kayak yarışmaları için gelen konuklar renkli görüntüler oluşturdu.

(AOA-İHS-EŞ-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title