Haberler

Ülkü Ocağı'na Saldırı Yapılması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bonn Ülkü Ocağı kurucularından Reşit Kahveci olayı anlatması- Köln Başkonsolosunun gelişi ve ardından açıklama yapması- Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Başkanı Şentürk Doğruyol'un açıklaması Bonn Ülkü Ocağına düzenlenen saldırı Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ve Almanya Türk Federasyonu Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, Almanya'nın eski başkenti Bonn'da PKK yandaşlarının saldırısına uğrayan Ülkü Ocağını ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bonn Ülkü Ocağı kurucularından Reşit Kahveci olayı anlatması- Köln Başkonsolosunun gelişi ve ardından açıklama yapması- Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Başkanı Şentürk Doğruyol'un açıklaması Bonn Ülkü Ocağına düzenlenen saldırı Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ve Almanya Türk Federasyonu Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, Almanya'nın eski başkenti Bonn'da PKK yandaşlarının saldırısına uğrayan Ülkü Ocağını ziyaret etti.Yetkililerden saldırıyla ilgili bilgi aldıktan sonra ocakta incelemelerde bulunan Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, "Buradaki oyun çok bariz belli. Türkiye'de kaybettikleri en büyük cephe insanların gönlü. Türk-Kürt, vatanın birliği konusunda hiçbir şüphe taşımıyor. Bu tür eylemlerle bizim birlikte yaşama azmimizi kırabilir miyiz, buradaki insanlar arasına kin nefreti sokabilir miyiz hesabı içindeler. Bu hesap daha önce de tutmadı şimdi de tutmayacak" dedi.Engin, "Esas bizim kaybetmememiz gereken cephe birlikte yaşama arzumuz, bunu da hiçbir zaman bu teröristlerin eline vermeyeceğiz" diye konuştu.Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Şentürk Doğruyol da Avrupa'da yaşayan Türklerin Anadolu'nun dört bir yanından gelmiş insanlardan oluştuğuna işaret ederek, Türk milletine, Türk devletine düşmanlık besleyen çevrelerin buna benzer eylemler yaptığını geçmişten de bildiklerini ifade etti.Özellikle bu konuda kararlı olan ve taviz vermeyen ülkücüleri sokağa çekmeye yönelik, tahrik ve provoke etmeye yönelik bu tür eylemleri geçmişte çok görüldüklerini aktaran Doğruyol, bu tür olayları sağduyu ile karşıladıklarını ve hiçbir zaman karşılık verecek bir eylem içerisine girmediklerini vurguladı.Şentürk Doğruyol, Alman emniyetinin söz konusu kamu düzenine yönelik saldırının araştırılması, açıklığa kavuşturulması faillerin bulunması noktasında daha kararlı adım atmasını beklediklerini kaydetti.Bonn Ülkü Ocağı kurucularından Reşit Kahveci de olayla ilgili olarak şunları kaydetti: "Sabahtan arkadaşlar aradılar, camın kırık olduğunu görmüşler, ben de arkadaşları aradım, polisler geldi tutanak tuttular işte bekliyoruz sonucu. Buraya üçüncü saldırı bu. Daha önce 14 kişi gelip saldırmıştı, polisler yakaladı sonra serbest bıraktılar. Bir şey çıkmadı. Daha sonra molotof kokteylli saldırıya uğradık ondan da sonuç çıkmadı. Bu sefer taş atarak camlarımızı kırdılar içeri giremediler. Yapan kişiler yazdıkları yazılardan da belli. Bielefeld'deki ülkü ocağımıza bir saldırı oldu. Burada her şey ortada yapanlar da belli, burada demek ki bize karşı büyük bir hareket var, inşallah bu sonuncu olur ve Alman polisi umarım failleri yakalar ve biz de rahatlamış oluruz."

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Emre Türkiye Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title