Haberler

Ukrayna'nın Yeni Devlet Başkanı Poroşenko 7 Haziran'da Göreve Başlayacak

Ukrayna'da pazar günü yapılan devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Petr Poroşenko'nun 7 Haziran'da yemin ederek görevine başlayacağı bildirildi.

Ukrayna'da pazar günü yapılan devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Petr Poroşenko'nun 7 Haziran'da yemin ederek görevine başlayacağı bildirildi.

Milletvekili Yuriy Stets, bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, seçimin galibi Petr Poroşenko için 7 Haziran'da yemin töreni düzenleneceğini belirtti. Poroşenko'nun seçim kampanyası ofisi sözcüsü İrina Friz de bu açıklamayı doğruladı. Ancak Friz, iddiaların aksine yemin töreninin Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda yapılmasının planlanmadığını vurguladı.

Poroşenko'ya yakın kaynaklar, yeni devlet başkanının yemin merasimi çerçevesinde parlamentoya gideceğini, ayrıca Sofiya Meydanı ve Mistetski Arsenal külliyesini ziyaret edeceğini dile belirtiyor. Poroşenko'nun nerede yemin edeceğini ilişkin ise henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

Devlet Başkanı Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov'un imzası ile yayımlanan yeni bir kararnamede, devlet başkanının göreve başlamasına ilişkin törenin önceki yönetimi deviren protestoların yapıldığı Bağımsızlık Meydanı'nda yapılması öngörülüyor. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA / Güncel

Petro Poroşenko Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title