Haberler

UEFA Avrupa Ligi -Beşiktaş: 2 - Rapıd Wıen: 0 (ilk Yarı)

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Beşiktaş ile Avusturya'nın Rapid Wien Takımı Arasında Yapılan Karşılaşmanın İlk Yarısını Siyah-beyazlı Ekip 2-0 Önde Kapadı

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Beşiktaş ile Avusturya'nın Rapid Wien takımı arasında yapılan karşılaşmanın ilk yarısını siyah-beyazlı ekip 2-0 önde kapadı.

CSKA Sofya maçında aldığı galibiyetle 2. tura yükselmeyi garantileyen Beşiktaş, Rapid Wien karşısında ilk dakikalarda kontrolü elde bırakmadı. Uzun bir aradan sonra formasına kavuşan Quaresma ile rakip kaleyi yoklayan siyah-beyazlı ekip, ilk 15 dakikada etkili olamazken, Rapid Wien ise rakibini az adamla yakalayarak gol aradı. 23. dakikada, rakibiyle çarpışan Zapotocny sakatlanınca yerini Ersan'a bıraktı.

Soğuk havada düşük tempoda oynanan karşılaşmada iki takım da topu kontrol edememenin ve organize olamamanın sıkıntısını yaşadı. Genç Ali Kuçik'in acemilikleri dikkati çekerken, Quaresma, Guti ve Tabata gibi usta ayaklar bu oyuncuya destek vermekte zorlandı.

Maçın ilk dakikalarında birkaç şut denemesinde bulunan Quaresma, 32. dakikada bu sefer amacına ulaştı ve takımının kullandığı korner atışı sonrası ceza alanı dışından güzel bir vuruşla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş, ikinci gol için arayışlarda bulunduğu dakikalarda kalesinde üst üste tehlikeler yaşadı. Ancak siyah-beyazlı ekip, 45. dakikada Ernst ile 2. golünü atarak soyunmam odasına 2-0 önde gitti.

15. dakikada Quaresma'nın soldan pasında savunmanın arkasında ceza alanı içinde boş pozisyonda kalan Ali Kuçik'in dokunamadığı top kaleye paralel bir şekilde taca çıktı.

25. dakikada Yasin'in ortasında ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Katzer, kötü bir kafa vuruşu yapınca kaleci Cenk meşin yuvarlağa rahat bir şekilde sahip oldu.

32. dakikada Guti'nin sağdan kullandığı korner atışında savunmadan seken topu ceza yayı önünde önünde bulan Quaresma, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

40. dakikada Quaresma'nın ceza alanı içinde sağ çaprazdan falsolu vuruşunda kaleci Payer topu kontrol edemedi. Ancak pozisyonu takip etmekte ağır kalan Ali Kuçik'in müdahale edemediği meşin yuvarlağa Payer sahip oldu.

42. dakikada Hilbert'in sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Payer meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

43. dakikada Drazan'ın sağdan ortasında arka direkte seken topu önünde bulan Trimmel'in sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Cenk'ten döndü. Rapid Wienli oyuncuların bir kez daha müdahale ettiği top bu sefer auta çıktı.

45. dakikada Beşiktaş, ikinci kez korner atışından gol buldu. Guti'nin yine sağdan kullandığı korner atışında altıpasta topla buluşan Ernst, meşin yuvarlağı kafayla filelere atarak farkı 2'ye çıkardı ve Beşiktaş ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

Stat: Fiyapı İnönü

Hakemler: Peter Rasmussen, Torben Jensen, Lars Rix (Danimarka)

Beşiktaş: Cenk, Ferrari, Zapotocny (Dk. 23 Ersan), Hilbert, İsmail, Guti, Ernst, Aurelio, Tabata, Ali Kuçik, Quaresma

Rapid Wien: Payer, Tanju, Sonnleitner, Soma, Katzer, Kulovits, Yasin, Trimmel, Veli, Drazan, Gartler

Goller: Dk. 32 Quaresma, Dk. 45 Ernst (Beşiktaş)

Sarı kart: Dk. 24 Veli (Rapid Wien)

(ED-ERC-KUM) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title