Haberler

Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamlarının Yankıları

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrek büyüme rakamlarındaki yüzde 4'lük artışın olumlu bir sonuç olduğunu, yıl sonuna ilişkin büyüme rakamlarının da ortalamanın altında kalmayacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrek büyüme rakamlarındaki yüzde 4'lük artışın olumlu bir sonuç olduğunu, yıl sonuna ilişkin büyüme rakamlarının da ortalamanın altında kalmayacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, ikinci çeyrekte olduğu gibi üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının yüzde 3'ün üzerinde olmasının, iş dünyasının hedefleri doğrultusunda çalışmalarını daha da yükselteceğini belirtti.

Piyasa beklentilerinin üzerinde yaşanan yüzde 4'lük büyümenin çok önemli olduğunu vurgulayan Kösemusul, "Piyasa beklentileri, gerçekleştirilen anketlerde daha düşük seviyelerdeydi. TÜİK'in açıkladığı yüzde 4'lük sonuç, olumlu bir sonuçtur. Yıl sonuna ilişkin büyüme rakamlarının da ortalamanın altında kalmayacağını tahmin ediyoruz. Global ekonomide yaşanan son gelişmeler ve sınır komşularımızdaki karışıklıklara rağmen büyümenin artarak devam etmesi, iş dünyamızın moralinin yüksek olması açısından oldukça önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi büyüme performansının yükseliş trendine girdiğini ancak bunun yeterli olmadığını savunan Kösemusul, şunları kaydetti:

"Rakamlara baktığımızda sanayi üretimimizin yükseldiğini görüyoruz. Ekimde bir önceki yıla göre yüzde 4,6'lık bir artış var. İş dünyamızın gayretli çalışmalarını ve pazar arayışlarını sürdürdüğüne memnuniyetle şahit oluyoruz. Son açıklanan büyüme rakamının, iç tüketimdeki artışın meydana getirdiği canlanmayla oluştuğunu söyleyebiliriz. Ayrıca, otomotiv sektöründeki rekor talep ve üretim de bu sonuçlarda yüksek bir etki oluşturmuştur. Cari açığın düşmesi ve büyümenin yükseliş trendine girmesi, önemli gelişmelerdir ve tabii ki yeterli değildir. İnşallah yıl sonunda ve 2016'da daha olumlu rakamlarla karşılaşmak istiyoruz."

Kösemusul, hedeflere ulaşmanın iş dünyasının omuzlarında olduğunu vurgulayarak, iş dünyasının talepleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek ekonomik ve yapısal reformlarla gelecek dönemde daha olumlu sonuçlarla karşılaşacaklarına inandıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Kösemusul Türkiye Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title