Haberler

"Üç Fidan" İçin Nilüfer'de Şafak Anması

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 41'inci yıldönümünde, Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'ndeki 'Üç Fidan Anıtı'nda düzenlenen ve sabaha kadar süren etkinlikle anıldı.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 41'inci yıldönümünde, Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'ndeki 'Üç Fidan Anıtı'nda düzenlenen ve sabaha kadar süren etkinlikle anıldı.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68'liler Birliği Vakfı tarafından düzenlenen anma töreni dün saat 20.30'da başladı. Deniz Gezmiş'in arkadaşları, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar Üç Fidan Anıtı önünde toplandı. Burada konuşan 68'liler Birliği Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu şunları söyledi:

"Üç özgürlük savaşçısını, üç yiğit devrimciyi, ölümsüzlüğe gidişlerinin 41'inci yılında saygıyla anıyoruz. Onlar önünde eğiliyoruz, çünkü onlar dokunulamaz denene dokundular. Yıkılmaz deneni derinden sarstılar. Biat kültürüne karşı çıkarak özgür ve eşit olana sahip çıktılar. Bir heves olarak değil, yaşamlarını ortaya koyarak bunu yaptılar. Onlar için ölümsüz diyebiliriz. Zira 41 yıl sonra bile hala hafızalarımızda capcanlı duruyorlar. Hala Türk soluna ışık olmayı sürdürüyorlar ve sürdürecekler."

'İNSANLIK ADINA MÜCADELE ETTİLER'

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu da, Nilüfer Belediyesi olarak üç fidanı anmak için her yıl bu anlamlı organizasyonu düzenlediklerini kaydederek şöyle dedi:

"Bu bir kutlama değil, onlara duyulan sevgi ve saygıya sahip çıkmaktır. Daha eşit ve özgür demokratik yaşam için bu etkinliğe imza atıyoruz. Denizler eşitlik, özgürlük ve bağımsız bir vatan için hayatını ortaya koydular. İnsanlık adına bir dava için mücadele ettiler. Denizler'in davasına sahip çıkacak gençlik, hiçbir zaman bu inancını kaybetmemeli."

Törende ayrıca Deniz Gezmiş'in arkadaşlarından Tuncay Çelen, Hacı Tonak, Cemil Orkunoğlu, Erkin Fırat'ın yaptığı konuşmalar katılanları duygulandırdı.

SABAHA KADAR ANMA

Açılış konuşmalarının ardından sanatçı Feryal Öney konser verdi. Konser sonunda forum gerçekleştirildi. Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey forumda şöyle konuştu:

"Üç fidanı anmak ve onların ideallerini yaşatmak, Türkiye'nin tam bağımsızlığı için mücadele eden ve bedel ödemeye hazır olan insanlarla olacaktır. O doğrultuda yıllardır çaba gösteriyoruz. Bu konuda herkes duyarlı olmalı. Bizim lügatımızda umutsuzluk yok, çaresizlik yok, umut var, aydınlık var, bağımsızlık sevdası var. Türkiye'de ilk defa üç fidan adına anıt yapmak bize kısmet oldu. Biz bu sorumluluğu içselleştirerek aldık. Bundan sonra her 6 Mayıs sabahı burada olacağız. Onların verdiği ışığı yakalamak için herkesi bu tarihte buraya bekliyoruz."

Yaklaşık iki saat süren forumun ardından Can Dündar'ın hazırladığı 'Delikanlım' adlı belgesel filmi izlendi. Şafak vakti saatler 05.30'u gösterdiğinde, 41 yıl önce aynı saatlerde kurulan darağacında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için saygı duruşunda bulunuldu.

Üç fidanın yaktığı ışığın hiçbir zaman sönmeyeceğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, "Onların bize ifade ettiklerini, yaşamamızın bir parçası olarak devam ettireceğiz" dedi. - Bursa / Nilüfer

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Gezmiş Hüseyin İnan Yusuf Aslan Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title