Haberler

Türofed, Siyasal Durumun Turizmi Etkilemesini Beklemiyor

Türkiye Otelciler Federasyonu (Türofed) Başkanı Ahmet Barut, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Anayasa Mahkemesi'nin Kararıyla Başlayan Siyasi Sürecin, 2007 Yaz Sezonuna Hızlı Girmeyi Planlayan ve Son Hazırlıklarını Yapan Turizm Sektörüne, Olumsuz Herhangi Bir Etkisinin Olmayacağını Belirtti.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla başlayan siyasi sürecin, 2007 yaz sezonuna hızlı girmeyi planlayan ve son hazırlıklarını yapan turizm sektörüne, olumsuz herhangi bir etkisinin olmayacağını belirtti.

Türkiye'nin demokratik bir süreç yaşadığını söyleyen Barut, sosyal hukuk devletinin bu süreci kendi sistematiği içinde çözeceğini söyledi. Demokratik ülkelerde Türkiye'nin şu an içinde bulunduğu türden süreçlerin doğal karşılanması gerektiğini vurgulayan Barut, köklü bir demokrasiye sahip olan Türkiye'de bu dönemin herhangi bir krize dönüşmeden kendi içinde çözüleceğine inandığını ifade etti. Turizmcilerin bu tür yersiz kaygılara kapılmasını doğru bulmadığını ifade eden Barut "Nehir, akması gerektiği

gibi akacaktır. Biz de buna göre hazırlıklarımızı hızla tamamlıyoruz. Sezona hazırız" dedi.

Sektör olarak 2007 sezonundan beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Barut, "2007 yılının geçen yıl yaşanılan kayıpları telafi edebileceğimiz, yaralarımızı sarabileceğimiz bir sezon olmasını bekliyoruz. Hedeflerimiz ve beklentilerimiz yüksek. Nitekim sezon başında olumlu sinyaller aldık. Tamamen kanunlarla belirlenmiş demokratik bir sürecin, büyük umutlar bağladığımız sezona herhangi bir olumsuz etkisi olacağını sanmıyorum" diye konuştu.

Barut, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik arenada karmaşık bir süreç yaşadığını hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "Bu tür süreçleri dünya üzerinde yaşayan ya da yaşayacak ne ilk ne de son demokratik ülkeyiz. Sosyal hukuk devletleri bu tür sıkıntılarla karşılaşabilir ve yapısal olarak kendi içlerinde çözebilecek mekanizmalara sahiptir. İçinde bulunulan durumu, sağlam temeller üzerine kurulmuş laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olduğumuzu tüm dünyaya ispatlayabileceğimiz önemli bir fırsat

olarak görüyorum".

(FÖ-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title