Haberler

    Türkiye'ye Kaptırırsa Koltuğu da Gidecek

    EURO 2024'e ev sahipliği yapmak isteyen Türkiye'nin başvuru dosyasında eleştirecek bir şey bulamayan DFB Başkanı Reinhard Grindel, Türklerin sözünü tutamayacağına söyleyip, UEFA delegelerini etkilemeye çalışıyor.

    EURO 2024'e ev sahipliği yapmak isteyen Türkiye'nin başvuru dosyasında eleştirecek bir şey bulamayan DFB Başkanı Reinhard Grindel, Türklerin sözünü tutamayacağına söyleyip, UEFA delegelerini etkilemeye çalışıyor. Grindel, "Türkiye her şeyi garanti edebilir. Ama şu bilinmeli ki bunun bir temeli yok. Ama UEFA delegeleri biz Almanya olarak bir şey söylersek bunu yapacağımızı biliyorlar. Biz bunun maliyeti bir euro dediğimizde bu bir eurodur. 2024 yılında da bu böyledir" dedi.

    İSVİÇRE'DE TOPLANTI

    Grindel tüm mesaisini şampiyonayı almak için harcıyor. Kulis yapmak için dün Londra'ya uçan Grindel, burada düzenlenecek Yılın Futbolcusu ödül törenine katılacak. Ardından bugün UEFA'nın merkezinin bulunduğu İsviçre'ye geçecek. Eski milli futbolcu Philipp Lahm'ın başkanı olduğu Alman organize komitesi üyeleriyle İsviçre'de toplantı yapacak. Grindel'in toplantının Almanya değil de İsviçre'de yapması, şampiyonayı alamamanın telaşı olarak yorumlandı.

    KOLTUĞU KAYBEDEBİLİR

    Federasyon başkanlığındaki geleceğini de şampiyonanın alınmasına bağlayan Grindel, eğer EURO 2024'ü Türkiye'ye kaptırırsa, başkanlık koltuğunu da kaybedeceğini biliyor.

    TÜRKİYE'NİN KOZLARI

    Grindel, Mesut Özil'in ırkçı saldırılar sonrası milli takımı bırakması ve son haftalarda Bundesliga maçlarında taraftarların şampiyonanın alınmasına karşı takındıkları tavırlar nedeniyle elinin zayıfladığını görüyor. DFB Başkanlığını kaybetmek istemeyen Grindel, Türkiye'nin son dönemde yaşadığı ekonomik durumu her fırsatta gündeme taşıyor. Türkiye'nin son dönemde modern statlar inşa etmesi, halkın şampiyonanın alınmasına tam destek vermesi, Türkiye'nin daha önce hiç şampiyonaya ev sahiplıği yapmaması ve şampiyonanın Türkiye'de düzenlenmesi durumunda milli takımlarını destekleyecek futbolseverlerin daha az maliyete katlanacak olması Almanya'da Türkiye'nin en büyük avantajı olarak görülüyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İsviçre Türkiye Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title