Haberler

    Türkiye ve Rusya'nın Gölgesinde Fransa ve Almanya'dan Balkan Zirvesi

    Türkiye ve Rusya'yın Batı Balkan ülkelerine nüfuzunu giderek artırması Avrupa Birliği'ni endişelendiriyor. Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un öncülüğünde Balkan zirvesi gerçekleşti.

    Avrupa Birliği'nin lider iki ülkesi Fransa ve Almanya Balkan ülkeleri ile Berlin'deki zirvede buluştu. Sırbistan ve Kosova arasındaki anlaşmazlıklar, Balkan ülkelerinin AB üyelik süreci ve Türkiye ile Rusya'nın bölgedeki nüfuzu görüşülen konular arasındaydı.

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz yıl, "Türkiye ya da Rusya'ya yönelen Balkan ülkeleri istemiyoruz" ifadelerine yer vermişti. Zirveden önce konuşan Fransız Cumhurbaşkanı, "Almanya ile Fransa arasındaki tarihi barış örneğini uygulamak istiyoruz. Balkanlar için bu oldukça önemli." dedi. Zirveye Bosna-Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ ve Sırbistan ile AB üyeleri Hırvatistan ve Slovenya liderleri katıldı.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Rusya Federasyonu Almanya Türkiye Fransa Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title