Haberler

Türkiye'nin İlk Korkuluk Festivali Urla'da

İzmir’in Urla ilçesine bağlı 102 yıllık Barbaros köyünün, kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerleri canlandırmayı hedefleyerek hazırladığı Türkiye’nin ilk tematik festivali olan Korkuluk Festivali, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da katıldığı korkuluk kortej yürüyüşü ile başladı.

İzmir'in Urla ilçesine bağlı 102 yıllık Barbaros köyünün, kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerleri canlandırmayı hedefleyerek hazırladığı Türkiye'nin ilk tematik festivali olan Korkuluk Festivali, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın da katıldığı korkuluk kortej yürüyüşü ile başladı.

Yaşları 18 ile 75 arasında değişen Barbaroslu köylüler, köylerin genel olarak kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerlerini korumak için düzenledikleri Korkuluk Festivali'nde yaptıkları 300'ün üzerinde korkulukla renkli görüntüler sergiledi.

Korkulukların arasında açılış konuşmasını yapan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, festivallerin bölgeye, kente ve yapıldığı yöreye katkısının büyük olduğunu hatırlatarak, "Bize de bu proje geldiğinde çok heyecanlandık, mutlu olduk. Günümüz koşullarında geçmiş değerlerimizi canlandırmak, dikkat çekmek çok önemli. Buradan başlayan kırsal, tarımsal hareketin öncüsü olmak Urla'ya yakışandır. Urla her zaman toprağı, denizi ve doğal harikalarıyla öncü olmuştur" dedi.

"Gülümseyin Barbaros'tasınız" diyen Korkuluk Festivali Komite Başkanı Demet Küçükkayalar ise "Her gün Barbaros Kütüphanesi'nde buluşan köylü kadınlar, günün 8 saati korkuluk yaptı. 3 gün boyunca sürecek etkinliklerle köyümüz büyük bir tarımsal hareketin merkezi olacak. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi, toprağımızı, el becerilerimizi hatırlayalım istedik" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sibel Uyar Türkiye İzmir Urla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title