Haberler

    Türkiye İmsad Başkanı: "Yaptırımlar Bizim İçin Tehdit Değil"

    Sign of the City Awards'un basın toplantısının ardından sorularımızı cevaplayan Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, ''ABD'nin demir- çelik ihracatına yapmış olduğu boykotlar bizim için tehtit değil'' dedi.

    Bu yıl Mart ayı'nda 5.si gerçekleşecek olan Sign of the City Awards'ın basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısının ardından mikrofonumuzu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Ferdi Erdoğan'a  yönelttik.

    Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, Amerikanın Türkiye'ye karşı uyguladığı yeni ithalat boykutu konusunda Projemlak'a açıklamalarda bulundu.

    "Amerika'ya Mecbur Değiliz"

    Ferdi Erdoğan, " Kendi sektörüm adına söylüyorum, Türkiye'ye inşaat malzemesi olarak Amerika'dan çok özel ve mecbur olduğumuz malzemeler gelmiyor, çünkü biz inşaat sektörüne ihtiyacı olan her şeyi üretiyoruz. Tabiki işin hammadde kısmı da var, fakat hammadde ihtiyacını Türkiye dünyanın her yerinden temin ediyor.

    "Ürünlere Akıl ve Performans Yüklemeliyiz"

    Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, "Ürettiğimiz ürünler akıl ve performans açısından eksik kaldığı taktirde diğer ülkelerden ithalata ihtiyaç duyarız.

    "Bizi Endişelendirecek Bir Durum Yok"

    Hammadde konusunda, Amerikanın açıklamış olduğu boykot malzeme listesine baktım fakat ham madde ithalatında bizi endişelendirecek bir şey göremedim. Ham madde konusunda bir boykot hamlesi gelirse onunda alternatifleri dünyada mevcut, başka ülkelerden ithal edilir, bir tehdit teşkil ettiğini düşünmüyorum.

    Tersine ABD ye olan ihracatımız var, onların ihracatına çelik ve alüminyumdan sonra bir darbe gelir mi onu da hepberaber izleyip göreceğiz.

    Amerikada yapılan ihracatın başka ülkelere kayması durumu olabilir mi? sorusuna Başkan Erdoğan,

    "Türkiyenin 160 ülkeye ihracatı var. Ağırlıklı olarak ihracatla yaşayan bir ülke olsak işimiz çok zor olur ama durum öyle değil diyerek yanıt verdi.

    Kaynak: Projemlak / Emlak

    Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Emlak Haberler

    AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

    AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

    Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

    Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

    ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

    ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

    CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

    CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title