Haberler

Turkcell Yılın 2. Çeyreğinde 534 Milyon TL Net Kar Elde Etti

Turkcell Grubu yılın ikinci çeyreğinde de çift haneli büyümesini sürdürdü Turkcell Grubu yılın ikinci çeyreğinde de çift haneli büyümesini sürdürdü.

Turkcell Grubu yılın ikinci çeyreğinde de çift haneli büyümesini sürdürdü Turkcell Grubu yılın ikinci çeyreğinde de çift haneli büyümesini sürdürdü. Konsolide gelirler yıllık bazda yüzde 12.5 artarak 2.6 milyar TL'ye, AVFÖK yüzde 8 artışla 779 milyon TL'ye, net kar ise 534 milyon TL'ye ulaştı. Turkcell Grubu çeyrekteki bu başarısıyla ikinci çeyrek ve ilk yarıyıl dönemleri içerisinde en yüksek gelir rakamına da ulaşmış oldu.

Turkcell, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında, şirketin 30 Haziran tarihinde sona eren 2. çeyrek dönemine ilişkin ABD'de Securities and Exchange Commission'e sunulmak üzere IFRS mali tablolarının kısa bir özetini yayınladı.

Buna göre, Turkcell Grup büyüme ivmesini 2012 yılının ikinci çeyreğinde de sürdürdü. Grup gelirleri üst üste üç çeyrekte çift haneli oranlarda büyürken, yüksek tek haneli vergi ve faiz öncesi kar (AVFÖK) artışı kaydedildi. Yılın ikinci çeyreğinde grup gelirleri yüzde 12.5 artış ile ikinci çeyrek dönemleri içerisinde en yüksek gelir rakamı olan 2 milyar 565 milyon TL'ye ulaştı. Grup AVFÖK'ü yüzde 8 artış ile 779 milyon TL'ye ulaşırken, Grup AVFÖK marjı yüzde 30.4 olarak gerçekleşti.

-TURKCELL TÜRKİYE'NİN GELİRLERİ YÜZDE 9 ARTTI-

Turkcell Türkiye'nin gelirleri 2012 ikinci çeyreğinde yüzde 9 artış ile 2 milyar 149 milyon TL'ye yükseldi. Turkcell Türkiye'nin ses gelirleri yüzde 6 artarak, üst üste üç çeyrekte büyümeye devam etti. Mobil genişbant ve servis gelirleri yüzde 18'lik artış ile 546 milyon TL'ye yükseldi. Mobil genişbant gelirleri yüzde 44'lük artış ile 240 milyon TL olarak gerçekleşti. Mobil genişbant ve servis gelirlerinin Turkcell Türkiye gelirindeki payı 2 puan artarak yüzde 25'e ulaştı.

-İŞTİRAKLERİN GELİRLERİ YÜZDE 37 ARTTI-

2012 2. çeyreğinde iştiraklerin gelirleri yüzde 37 artış ile 416 milyon TL olurken, Grup gelirine katkıları yüzde 16'ya yükseldi. İştiraklerin AVFÖK'ü ise yüzde 55 artışla 136 milyon TL'ye ulaştı ve Grup AVFÖK'üne katkıları yüzde 18'e yükseldi. Turkcell Grup net karı 534 milyon TL oldu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title