Haberler

Türk: Herkesten Fazla Acı Duyuyorum

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, 'Meydana Gelen Olaylardan Dolayı Herkesten Fazla Acı Duyuyorum. Yaşama Hakkının Engellenmesine Yönelik Her Türlü Eylemi Kınıyorum' Dedi.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ''Meydana gelen olaylardan dolayı herkesten fazla acı duyuyorum. Yaşama hakkının engellenmesine yönelik her türlü eylemi kınıyorum'' dedi.

Türk, TBMM'nin açılış resepsiyonunda gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın açıklamalarına ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Meclisin 23. Dönem 2. Yasama Yılı açılış gününde böyle bir açıklamayı doğru bulmadıklarını ifade eden Türk, ''Toplumsal uzlaşma niyetiyle Parlamentoya gelirken, susturulmaya, ötekileştirilmeye yönelik durumla karşı karşıyayız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın Genel Kurulda ''farklı düşüncelere tahammülün, demokrasi gereği olduğunu'' söylediklerini belirten Ahmet Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Farklı düşündüğümüz için hedef haline getirilmekteyiz. Şiddetin, çatışmanın durdurulması çabası içindeyken, adeta fatura bize çıkarılmaya çalışılıyor; bu demokratik değil. Türkiye'yi çatışma ortamından kurtarmak için üzerimize düşen çabayı gösteriyoruz. Kimden gelirse gelsin, böyle bir eylemi (Şırnak'taki saldırı) tasvip etmek mümkün değil''

Resepsiyona, Türk'ün yanı sıra bazı DTP'li milletvekilleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title