Haberler

Türk Hava Yolları Filosuna 14 Yeni Pilot

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Havacılık Sektöründeki En Büyük Engelin Personel Temini Olduğunu Belirterek, "Uçak Temin Etmek Kolay, Personel Bulmak ve Eğitmek Daha Zor Oluyor" Dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Türk havacılık sektöründeki en büyük engelin personel temini olduğunu belirterek, "Uçak temin etmek kolay, personel bulmak ve eğitmek daha zor oluyor" dedi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan protokol gereği AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda (SHYO) Havayolu Nakliye Pilotluğu Entegre Eğitimi'ne katılan 14 pilot adayına düzenlenen törenle bröve ve diplomaları verildi.

Yüksekokulun Mustafa Öç Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet ve bröve takma törenine katılan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'de havacılığın ileriye gidişinden heyecan duyduklarını ifade ederek, "Şuanda Türkiye uçuyor. Son 3 yıldan beri Avrupa'da en hızlı büyüyen havayoluyuz. Bundan zevk duyuyoruz. Yolcu sayımız 2006 yılında 10 milyondan 17 milyona çıktı. 2007'de 20 milyona gidiyoruz. Bu büyümede Türkiye'deki eğitim kurumlarından cesaret buluyoruz. Kokpitimizde 2 yıl önce 640 pilotumuz vardı, bugün bin 200 pilotumuz var. Bin 800 kabin personelimizin sayısı da bugün 2 bin 800'e çıktı. Gönlümüzden geçen Eskişehir SHYO, Türkkuşu ya da Türkiye'de pilotlukla ilgili eğitim veren birimler yeterince eleman yetiştirsenler ki, biz büyümemize devam edelim. Her yıl hem Türkkuşu'ndan, hem Eskişehir'den, hem de kendi uçuş okulumuzdan 100 kişiyi sektöre pilot olarak kazandırıyoruz. Eskişehir'i tebrik ediyoruz. Çok önemli bir okul. Burada havacılık için çok önemli yatırımlar yapıldı. Büyümede referans güç aldığımız kaynaklar eğitim kurumları. Büyümenin diğer parametresi olan uçak temin etmek kolay oluyor. Personeli bulmak, eğitimek daha zor oluyor. Büyümedeki en büyük engelimiz personel temidir. Ama bunu da buradan gerçeklştiriyoruz" diye konuştu.

Birinci dönemde 10 pilotun Eskişehir'de yetişip, Türk Hava Yolları filosuna katıldığını açıklayan Kotil, 14 yeni pilot adayına da başarılar diledi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli ise, THY ile işbirliği çeçevesinde personel yetiştirmede ve havayolu işletmeciliğinde çok önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, "Havacılık çok önemsenmesi gereken ve hayat tarzı haline getirilmesi gereken bir olay. Bunu benimsemediğimiz sürece havacılığı anlamakta çok güçlük çekeriz. Dünyanın en yüksek teknolojilerinin kullanıldığı, en çok eğitimli insanın toplandığı, hiç bir zaman riski gözardı etmeyen sektör havacılıktır. Bizim de eğitimlerimiz, yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz ve mezunlarımız ile birlikte bütün altyapımızın en ince noktasında olması gerekir. O sebeple havacılıkta en ufak bir riski dikkate alarak eğitimimizi yapmamız gerektiğine inanan bir kurumuz. Hepimizin övünç duyduğu, bugün dünyanın her noktasına ulaşabilen, yıldan yıla gösterdiği büyük başarılarla kendini dünya şirketi haline getirmeye çalışan Türkiye'nin güzide havayolu şirketi THY'ye eleman yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Ülkenin toplu iğne başı kadar kaynağı israf etme hakkına sahip olmadığını kaydeden Prof. Dr. Sürmeli, şunları söyledi:

"Türkiye, her kaynağı kullanmak zorundadır. Burada önemli bir eğitim kurumu hepimiz için vardır. Bu amaçla bu tür işbirliklerine giderek daha çok önem vereceğiz. Bundan sonra da yakın ilişkilerimiz giderek artacak".

Ahnadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Cavcar da, 18 ay süren Havayolu Nakliye Pilotluğu Entegre Eğitimi'nin bin 60 saat teorik ve uçuş, yer ile aday başına 210 saat olmak üzere toplam 2 bin 940 saat uçuş eğitimlerini kapsadığını anlattı.

Konuşmaların ardından THY Genel Müdürü Kotil, Rektör Sürmeli, THY Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Öksüz ve törene katılan diğer yetkililer, pilot adayları Fethi Zerenler, Kemal Barut, Zafer Ercüment Toprak, Çağlar Başar Günerdem, Aytaç Sarıca, İsmail İmrel, Çağdaş Demir, Dinçer Yazıcı, Uğur Şahinoğlu, Barış Satış, Deniz Çağlar Yıldız, Burç Cem Coşkun, Volkan Şensoy ve Aytuğ Coşkun'a brövelerini takıp, diplomalarını verdi.

(OÖ-MŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title