Haberler

Tur Operatörleri Diyarbakır'da Buluştu

Türkiye'nin önde gelen GAP ve kültür turları düzenleyen tur şirketlerinin yetkilileri ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu üyeleri, Diyarbakır'da bir araya geldi.

Türkiye'nin önde gelen GAP ve kültür turları düzenleyen tur şirketlerinin yetkilileri ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu üyeleri, Diyarbakır'da bir araya geldi.

Valilik koordinasyonunda, Diyarbakır Turizm Platformu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Sur Belediyesi ve TÜRSAB Diyarbakır Bölge Yürütme Kurulunun hazırladığı program çerçevesinde 2 günlük program için kente davet edilen tur operatörleri, tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.

Sur ilçesindeki tarihi Hasanpaşa Hanı'nda kahvaltı yapan operatörler, Ulucami, Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmet Arif müzeleri, surları ve sur maketinin yapıldığı alanı gezdi.

Dengbej evinde müzik dinleyen tur operatörleri, tarihi On Gözlü Köprü'de davul zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynayan folklor ekibiyle karşılandı. Gösteriyi ilgiyle izleyen operatörler, daha sonra köprüde halay çekti.

Tur operatörleri tarihi İçkale Müze Kompleksi'ne geçerek, müzede bulunan eserleri gördü.

Geziye ilişkin AA muhabirine açıklama yapan tur operatörü Özgür Ildır Öksüz, güvenlik nedeniyle yaşanılan bazı sorunlardan dolayı Diyarbakır'a daha önce gelemediklerini söyledi.

Şimdiden Hatay'dan ve kendi bölgelerinden Diyarbakır'a turların gelmeye başladığını bildiren Öksüz, şöyle konuştu:

"İnsanlar başta temkinli bir şekilde buraya geliyor. Ancak sonrasında çok güzel, rahat ve huzurlu bir şekilde gezdiklerini söylüyorlar. Umarım daha da güzel günler hepimizi bekler. Buraya yapılacak turların bölgenin hem tarihi yapısı hem de kültürel mozaiği bakımından çok verimli olacağına inanıyoruz."

Diyarbakır'ı çok sevdiğini anlatan Özgür Ildır Öksüz, kentte çok güzel bir şekilde ağırlandıklarını vurguladı.

Öksüz, bölgenin bakir ve keşfedilmeyi beklediği için turlar düzenleneceğini ve yatırımların yapılacağını sözlerine ekledi.

Tur operatörlerinden Kerem Gökçe ise GAP turu yapılmak istenirse mutlaka içinde Diyarbakır'ın olması gerektiğini ifade etti.

Son dönemlerde yaşanan üzücü olaylardan dolayı kentin kötü günler geçirdiğini anımsatan Gökçe, buna rağmen GAP turlarına ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Diyarbakır'da büyük bir havalimanının olduğunu aktaran Kerem Gökçe, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'a uçuşlar çok olduğu için buradaki havalimanından turu başlatmak tur acenteleri için her zaman daha kolaydır. Diyarbakırsız bir GAP turu her zaman eksik gelir. Bu yıl buraya yaklaşık 100 otobüsle tur yapacağız. Misafirlerimizin Diyarbakır'ı görmek için daha sonra ayrıca da geleceklerini düşünüyorum. Diyarbakır çok gizemli bir kent. Tarih anlamında her şeyi bulabilirsiniz. Türkülerinde çok güzel aşk hikayeleri olan Diyarbakır'ın bence bir an önce o güzel günlerine kavuşması gerekiyor. Bütün kurumlar ve halk el ele vererek, el birliğiyle kentin turizminin tekrar canlanması sağlanmalıdır. Biz de bölgeye çok turist getirmek isteriz. İnsanların mutlu olması bizleri de mutlu edecektir. Yakın zamanda kente çok fazla turlar yapacağımızı umut ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Karacadağ Gökçe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title