Haberler

Trabzon: Trabzon'da Yerel Yönetimler8

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Aslanoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki 5 İlin Bir Araya Gelmesiyle Kurulan Doğu Karadeniz İlleri Kalkınma Birliği'nin Önemli Gelişmeler Kaydettiğini Söyledi.

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Aslanoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki 5 ilin bir araya gelmesiyle kurulan Doğu Karadeniz İlleri Kalkınma Birliği'nin önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi.

Trabzon İl Genel Meclisi Ekim ayı olağan toplantıları, Ahmet Aslanoğlu'nun başkanlığında bugün başladı. İlk toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Aslanoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Gümüşhane illerinin vali ve il genel meclisi başkanlarının Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak başkanlığında Trabzon'da bir araya gelerek kurdukları Doğu Karadeniz İlleri Kalkınma Birliği'nin önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi. Bu toplantıda alınan 'Ordu'dan Artvin'e kadar olan yayla yollarının bir master plan çerçevesinde birleştirilmesi' konusunda ciddi gelişmeler yaşandığını kaydeden Aslanoğlu, "Kalkınma Birliği adı altında bir araya gelen bu 5 ilin vali ve il genel meclisi başkanlarının Bakan Özak başkanlığında aldıkları karar Ankara'da yankı bulmuş, yine Bakan Özak'ın takibi ile bu proje hayal olmaktan çıkmış ve hayata geçirilmesi için ciddi girişimler başlatılmıştır" dedi.

Başkan Aslanoğlu, birliğin aktif hale getirilmesi için Artvin ili İl Genel Meclisi'nden çıkacak kararın beklendiğini ifade etti.

Daha sonra toplantı gündem maddelerinin tartışılmasına geçildi. Trabzon İl Özel İdaresi'nin Avrupa Kıyı Bölgeleri Konferansı Örgütü'ne il tüzel kişiliğini temsilen üye olması ve üye belirlenmesiyle ilgili gündem maddesi görüşülerek Meclis İçişleri Komisyonu'na havale edildi.

Ardından 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 7. maddesi gereği, 'Belediye dışındaki sıhhi müesseseler, gayrı sıhhi müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine ruhsat vermek ve bu yerlerin denetlenmesi' ile ilgili yönetmelik maddeleri de görüşülerek Meclis İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi. Bu madde üzerine söz alan Komisyon Başkanı Muhammet Balta, ilgili çalışmayı yaparken yerleşim yerlerindeki mülki amir ve kolluk kuvvetlerinin de görüşlerinin alındığını aktardı.

Gündem maddelerinin tartışılarak ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından Meclis Başkanı Ahmet Aslanoğlu, bir sonraki toplantının yarın saat 10.00'da yapılacağını kararlaştırarak oturumu kapattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title