Haberler

Trabzon: Tek Akciğerle Yaşayacak

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Bir Kadının Kanser Nedeniyle İşlevini Yitiren Sol Akciğeri ve 5 Göğüs Kaburgası, 9.5 Saat Süren Başarılı Bir Ameliyat Sonrası Alındı.

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, bir kadının kanser nedeniyle işlevini yitiren sol akciğeri ve 5 göğüs kaburgası, 9.5 saat süren başarılı bir ameliyat sonrası alındı.

Trabzon'da yaşayan 3 çocuk annesi Asuman Kemal (49), 2001 yılında sol kaburgalarından birindeki tümör nedeniyle ameliyat oldu. Bu yıl aynı yerde kitlenin nüksederek sol akciğerinde tamamına yakınını kaplaması üzerine Kemal, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde Göğüs Cerrahi Servisi'nde ameliyat edildi. Kanserin aort damarı ve omurilik kemiğine sıçradığı da belirlenirken, Kemal ameliyat sonrası taburcu oldu. Sorunların devam etmesi üzerine Asuman Kemal isimli kadın bu kez Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Servisi'ne başvurdu. Burada Operatör Dr. Yıldıray Bekar tarafından geçtiğimiz günlerde ameliyat edilen Asumal Kemal'in, yaklaşık 9.5 saat süren bir operasyon sonucunda sol akciğerinin tamamı ile göğüs kafesinin 5 kaburgası alındı.

Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Yıldıray Bekar, göğüs duvarına protez konularak yeni göğüs duvarı oluşturulduğunu ve operasyonun da başarılı geçtiğini belirterek, "Hasta rutin işlerine eskisi gibi yine devam edebilecek. Bedenin yapması gereken işleri yapabilecek. Hatta doğum bile yapabilir" dedi.

Dr. Bekar, Göğüs Cerrahisi alanında Türkiye'de yapılıp Trabzon Numune Hastanesi Göğüs Cerrahisi Servisi'nde yapılamayan hiçbir ameliyat olmadığını ve yaptıkları ameliyatların dünya standartlarında olduğunu da söyledi.

Asuman Kemal ise eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, 8 yıldır çektiği acılardan artık kurtulduğunu ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title