Haberler

Trabzon: Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmenin en ön önemli şartının eğitim olduğunu söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmenin en ön önemli şartının eğitim olduğunu söyledi.

Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde Yol-İş Sendikası tarafından Trabzon'un Erdoğdu Mahallesi'nde yaptırılan Yol-İş Sendikası İlköğretim Okulu'nun temeli, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da katıldığı bir törenle atıldı. Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, CHP Trabzon Milletvekili Şevket Arz ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Firket Barın'ın da katıldığı törende konuşan Bakan Özak, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmenin en önemli şartının eğitim olduğunu söyledi. Bakan Özak, "Trabzon ve Türkiyemiz'e aydınlık yüzlü, ufku açık, milli ve manevi değerlerine bağlı, bilim ve tekniğin kurallarını benimsemiş, kendi kültürünü özümsemiş, diğer kültürlere de saygılı olan, analiz yapabilen bir gençlik yetiştirecek olan bu eğitim yuvası eğitim alanında çok önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Bugün burada temeli atılacak 32 derslikli Yol-İş Sendikası İlköğretim Okulu'nun çok kısa sürede tamamlanarak, eğitim-öğretime kazandırılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Fikret Barın ise okul yapımının sendikanın sosyal sorumluluk anlayışının bir gereği olduğunu belirterek, "Sendikamız bu cennet vatanımıza olan borcunu ödemede yeni bir adımı Trabzon'da atmaktadır. Sendikamızın gelirleri üyemizin alın teridir. Üyelerimizin ödediği aidatların bir bölümü sendikamızın faaliyetleri için harcanmaktadır. Bu aidatların bir bölümü de milli eğitimimizi daha da güçlendirmek, geliştirmek için kullanılmaya karar verilmiştir. Bugün temeli atılan 32 derslikli okulun tüm giderleri de sendikamız tarafından karşılanmaktadır" dedi. Konuşmaların ardından Bakan Özak ve törene katılanlar, önlerindeki butona basarak Yol-İş Sendikası İlköğretim Okulu'nun temeline ilk harcı döktü.

Yol-İş Sendikası tarafından Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde Trabzon'un Erdoğdu Mahallesi'nde yaptırılan 32 derslikli Yol-İş Sendikası İlköğretim Okulu'nun 2007 yılında tamamlanarak, eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi planlanıyor. Askeri Kışla içerisinde bulunan ve mülkiyeti Hazine'ye ait olan 5 bin 882 metrekarelik okul arsasının ise Milli Savunma Bakanlığı'nın onayıyla okul yapılması için bağışlandığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title