Haberler

Trabzon'da yürekleri ağza getiren görüntüler.

Güncelleme:

Trabzon'da yürekleri ağza getiren görüntüler.

Trabzon'da yürekleri ağza getiren görüntüler... Metrelerce uzunluktaki ağaçlara 'Tarzan' gibi çıkarak budama yapıyor

Trabzon'da hiçbir tırmanma aparatı kullanmadan metrelerce yükseklikteki ağaçlarda budama yapan Sinan Danışmaz, görenlerin yüreklerini ağza getiriyor

TRABZON - Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşayan Sinan Danışmaz, metrelerce yükseklikteki ağaçlara çıkarak budama yapıyor.

Trabzon'un Araklı ilçesindeki Türkeli Mahallesinde yaşayan 42 yaşındaki Sinan Danışmaz'ın hobisi başkalarından çok farklı. Metrelerce yükseklikte ağaçlara adeta 'Tarzan' gibi tırmanarak budama yapan Danışmaz hiçbir tırmanma aparatı kullanmıyor. Mahallede bir hobi olarak yaşlı ağaçların dallarında budama yapan Danışmaz, yoldan geçen kendisini gören vatandaşların yüreklerini ağza getiriyor.

Yaklaşık 80 metre yüksekliğindeki kavak ağacına çıkarak budama yapan Sinan Danışmaz, "Ağaçlar yaklaşık 100 yılını doldurmak üzere. Büyüklerimizin bize anlattığı bazı anılar var. İlk önce kesmek istedik ama sonradan bize bırakıldıysa 'biz de bırakalım' dedik. Tabi buna çıkmak gerekiyordu. Birkaç kişi çıkmak istedi fakat başaramadı. Ben çıkabileceğimi düşündüm. Benim için büyütülebilecek bir olay değil. 40 yaşıma geçtiğim için kendimi denemek istedik. Benim için güzel oldu" dedi.

Barış Pınarı Harekatı'na 80 metre yüksekliğindeki ağacın tepesinde Türk bayrağı açarak destek verdi

Çıkamayacağı ağaç olmadığını belirten Danışmaz, "Farklı bir duygu. Kendimi uçakta gibi hissediyorum. Köy tamamen ayaklarım altında oluyor. Yüksekliğin yaklaşık 80 metre olduğunu düşünüyorum. Hiç aşağıya bakmıyorum. Türk bayrağımı orada asmak istedim. Burdan Barış Pınarı Harekatı'ndaki Mehmetçiğimize bir selam olsun. Mutlu oldum. Çıkamayacağım ağaç yoktur diye düşünüyorum. Ebatı ne kadar büyük olursa olsun kesinlikle çıkabilirim. Bu benim işim değil bunu hobi olarak yapıyorum. Ağacın altında fındıklık ve çaylıklar var. Ağacın yaprağı ve gölgesi onları etkiliyor. Arada bir böyle şeyler yapıyorum" şeklinde konuştu.

"Gören vatandaşlar çılgın olduğumu düşünüyor"

Metrelerce yükseklikteki ağaçlara tırmanmanın araba ile hız yapmaktan daha kolay olduğunu kaydeden Danışmaz, "Gören vatandaşlar çılgın olduğumu düşünüyor. Özellikle yakın aile çevrem kızıyor. İntihar gibi birşey ama ben olaya hakimim. Araba ile 120 yapmaktan daha kolay. Arabayı hızlı sürmeye korkarım ama buna bir kere daha çıkarım. Bazen ellerim tamamen boşta oluyor tek ayak ile sarılarak ağaç kesmem gerekiyor. Kestiğim bazı dallar belimden daha kalındı. O esnada dal düşerken ağaçtan ciddi bir sarsıntı meydana geliyor. Hem dengemi sağlama konusunda iyi olduğumu düşünüyorum hem de tekniklerini bildiğim için benim için pek zor olmuyor. 10 sene 3 metrelik bir elma ağacından düşmüştüm. Çok üzülmüştüm, karizmaya çizdirmiştim. Ben tamamıyla kendim çıkmak istedim. Kimse beni zorlamadı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Trabzon Türkeli Araklı Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title