Haberler

Topbaş, Tuzla Orhanlı Beldesi'ne İçme Suyu Verilmesi Törenine Katıldı

Tuzla'nın Orhanlı Beldesine İçme Suyu Verilmesi Törenine Katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul Su Kaynağında Hiçbir Sıkıntı Yok" Dedi.

Tuzla'nın Orhanlı Beldesine içme suyu verilmesi törenine katılan istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul su kaynağında hiçbir sıkıntı yok" dedi.

Tuzla Orhanlı Beldesi düzenlenen bir törenle içme suyuna kavuştu. Orhanlı Beldesi Meydanı'nda düzenen açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanında, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi, Tuzla Kaymakamı Fahri Keser'le birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş törende yaptığı konuşmada herkesin değişik yerlerden İstanbul'a gelecek bulmak adına göç ettiklerini belirterek, "Göç ettiğimiz bu şehre geldiğimiz zaman, bize planlı yerleşeceğimiz bir alan sunmuş olsalarda bugün çok daha farklı bir İstanbul'u yaşardık. Hepimiz gelişigüzel yaptığımız barınma alanlarımızda hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Medeniyetler kurmuş bir milletin evlatları olarak bizlere yakışmayan yerleşim alanları oluşturduk" dedi. Yazılan mektuplara adres olarak İstanbul ifadesininin kullanıldığını ancak İstanbul'a yakışmayan, İstanbul anlamına gelmeyecek noktalarda bulunulduğunu belirten Topbaş, "Farklı bir İstanbul'u el ele vererek, kol kola girerek birlikte başaracağız" diye konuştu.

"ARTIK BU ŞEHRİN HANTAL GİBİ BÜYÜMESİ, BALON GİBİ ŞİŞMESİ SONUNDA CİDDİ SIKINTILARI ORTAYA ÇIKARTABİLİR, PATLADIĞI ZAMAN DA TARUMAR EDER ÇEVRESİNİ"

1 milyon civarındaki İstanbul nüfusunun 50 yılda aldığı 13 milyon civarındaki bir göçle İstanbul'un bir megakent olduğunu, her yıl 350 milyon insanın katıldığı bir Samsun vilayeti, her yıl 200 bin aracın trafiğe girdiği bir kent olduğunu belirten Topbaş, "Artık bu şehrin hantal gibi büyümesi, balon gibi şişmesi sonunda ciddi sıkıntıları ortaya çıkartabilir, patladığı zaman da tarumar eder çevresini. İşte bu nedenle yerleşim alanlarını yeniden gözden geçiriyoruz" dedi. Özellikle deprem riski olan kentin her bir noktasında yeniden yapılanmanın nasıl olabileceği ile ilgili çalışmaların adımlarını attıklarına değinen Başkan, " Pakistan'da bir katlı kerpiç bir yapının bile çöktüğü zaman depremden binlerce insan hayatını kaybetti. Dolap devrildiği zaman bile bir insanın hayatına mal olabilir" dedi. Önce gecekondu tarzında tek kat sonra tekniği bilmeyen inşaatcılarla çeker mi çeker diyerek kat kat eklenerek apartmana dönüşen yapıların hayatı tehdit eden bir gerçek olduğunu söyleyen Topbaş, "Biz de sizlere destek vererek İstanbul'un bir çok noktasında yenileme alanları oluşturarak ama asla vatandaşımızı mağdur etmeden sosyal devlet anlayışı içerisinde bu bu sıkıntı ve problemleri çözeceğiz" şeklinde konuştu.

ULAŞIMA 22 BUÇUK KATRİLYONLUK YATIRIM

Kentin sorunlarının başında ulaşım olduğunu bildiklerini belirten Topbaş, "2011 yılı sonuna koydruğumuz hedef sonunda ulaşım adına bu şehirde 22 buçuk katrilyonluk yatırımı öngördük. Kaynaklarımızı buna göre yönelttik ve çalışmlarımıza başladık" dedi. Topbaş, ağırlıklı olarak metro ve raylı olmak üzere kentin bütün alanlarında insani bir boyutta ulaşım imkanı kurmayı hedeflediklerini belirtti.

Tencerede pişirip kapağında yediklerini, israf olmasın diye kapak bile dahil almadıklarını belirten Topbaş, "İsraf etmiyoruz, sizin haklarınızı en iyi şekilde kullamayı prensip edindik. Çünkü bu şehir bize emanet, emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz" şeklinde konuştu.

"SU GİBİ AZİZ OLUN"

Eskiden ülkelerin gücünün yarıştığını ancak şimdi kentlerin birbirleriyle yarıştığına değinen Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: "Yerel siyasette özellikle kısır çekişmeler yok. Çevre düzeni planlarımız oybirliği ile geçti. Çocuklarımıza farklı bir dünyayı kucaklatmak mecburiyetindeyiz. Siyaset iki sebeple yapılır: Ya idealiniz vardır ya da menfaatiniz. Bizim idealimiz var. Zengin de olsanız başkalarını düşünerek israf etmeyin. Sayın Başbakanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. Şehrin en lüks semtinde dahi bidonlarla su taşınıyordu. İstanbul su kaynağında hiçbir sıkıntı yok. Barajlarımız yüzde 50 doluluk oranıyla hizmet veriyor. Her gün Kocaeli ve Gebze'ye 50 bin metreküp su veriyoruz. Bursa, Ankara sıkıntıda. Bugün ihtiyacımız yok ama yarını düşünmemiz gerekiyor. Biz gelecek nesilleri düşünen bir siyaset yapıyoruz. İstanbul'a günde 1 milyon 800 metreküp su veriyoruz. Su, Orhanlı'nın önemli ihtiyacıydı. Hanımlar ciddi sıkıntı çekiyorlardı. Bu mutlu güne ulaştık. Suyun bereketi farklı. İstanbul'un su sorununu çözdüğü için Sayın Başbakanımıza 'su gibi aziz olun' diyoruz" diye konuştu.

TOPBAŞ'IN PROJESİNİ KENDİ TASARLADIĞI 24 DERSLİKLİ İLKÖĞRETİM OKULU

Geçen yıl bir sünnet merasiminde okul ihtiyacından bahsedildiğini dile getiren, Topbaş, "Projesini kendimin tasarladığı 24 derslikli bir ilköğretim okulunun inşaatı başlayacak. Daha işin başındayız, çok çalışacağız. Sayın valimiz ihalesini yaptı. Önümüzdeki günlerde inşaatı başlayacak. Ümit ediyoruz ki gelecek yıl eğitim yılına yetişecek" ifadelerini kullandı.

Tuzla Belediye Başkanı Mustafa Demirci'nin plakete takdim ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, su sıkıntısı nedeniyle bidonlarla su taşıyan bir kadını kürsüye davet etti. Yaşadığı büyük sevinçle vanayı açan kadın, başkan Topbaş'a teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title