Haberler

Tokat: Tokat'ta, 'Tokart'lı Ulaşım

- Tokat'ta, Şehir İçi Halk Minibüs ve Otobüslerinde "Akıllı Kart" Uygulamasının Törenle Açılışı Yapıldı.

- Tokat'ta, şehir içi halk minibüs ve otobüslerinde "akıllı kart" uygulamasının törenle açılışı yapıldı.

Tokat'ta, yaklaşık 9 gün önce şehir içi halk minibüs ve otobüslerinde uygulamaya geçilen "Akıllı Kart" sisteminin açılışı Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle gerçekleşti. S.S. 3 Nolu Tokat Şehir İçi Halk Minibüsleri ve Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Dülek, açılış konuşmasında kentin gelişmesi amacıyla yeniliklerin devam edeceğini kaydetti. Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise sistemde vatandaşların itiraz ve tepkilerine neden olan ilk kart alırken alınan 5 YTL konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Çiçek, her sistemin başlangıçta bir takım eksikleri olabileceğini ifade ederek, "Halkımızdan bu anlamda anlayış bekliyoruz. Elektronik kartları satışına ilişkin olarak çok azda olsa bir kaç insan tarafından 5 YTL konusu problem gibi gösteriliyor. Biliyorsunuz bizler değersiz olan şeylere değer vermiyoruz. Ama bir şeye para verdiğiniz zaman bunu saklamasını gayet iyi biliyoruz. Şuanda kooperatif 30 bin tam, 10 bin indirimli, 5 bin adet ise ücretsiz serbest kart aldılar ve buna belirli bir para ödediler. Bu paranın bir türlü maliyeti var. Bedava kart alındığında kaybolduğunda, unutulduğunda talep olacak. Ama 5 YTL'ye 5 yıllığına kart alırsanız bu kart unutulmaz, kaybolmaz. Bu ücretin alınmasını temel gayesi budur. Bu kartın ücreti Bursa'da 20 YTL'dir. 5 yıllık sürede 5 YTL veremeyen vatandaşımız varsa biz belediye olarak bunlara da açığız. Ama bu güzel hizmetten faydalanmak için yılda 1 YTL vermeyecek vatandaşımız varsa biz bunu ödemeye hazırız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okunan dualarla kurban kesimi yapıldı. Tokat Vali Vekili Tayfur Elbasan, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatif Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, EAS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Önder Kepoğlu birlikte "akıllı kart" sisteminin açılışını birlikte kurdele keserek yaptı. Açılışa katılanlar ‘TOKART'la minibüse binerek sistemin çalışması hakkında bilgi aldı.

(Nİ-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title