Haberler

Tofaş'ın Gözdesi Mini Cargo Törenle Üretim Bandından Çıktı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İhracatta Lokomotif Sektörleri Rekabetçi Hale Getirmek İçin Kısa Sürede Teşvik Sistemini Bölgesel ve Sektörel Olarak Uygulamaya Başlatacaklarını Söyledi. Bakan Çağlayan, 60.hükümet Olarak Sanayi Stratejisi, Politikaları, Envanter ve Bilgi Sistemi Oluşturduklarını da Bildirdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatta lokomotif sektörleri rekabetçi hale getirmek için kısa sürede teşvik sistemini bölgesel ve sektörel olarak uygulamaya başlatacaklarını söyledi. Bakan Çağlayan, 60.hükümet olarak sanayi stratejisi, politikaları, envanter ve bilgi sistemi oluşturduklarını da bildirdi.

Bursa'daki Tofaş Fabrikası'nda Türk mühendislerin katkılarıyla Fiat, Peugeot ve Citroen işbirliğiyle üretilen mini cargonun üretim başlangıç törenine katılan Sanayi ve ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'ye taş üstüne taş koyanın, fazladan bir kişiye aş ve işverenin her zaman yanlarında olduklarını, sanayicilerin ve kobilerin önünü açıp işlerini daha da kolaylaştıracaklarını söyledi.

Hükümet olarak Ar-ge ve teknolojik yenilikleri büyük önem verdiklerine işaret eden Bakan Çağlayan, şu anda binde 5-6 seviyesinde olan arge yatırımlarının 2013 yılında 800 milyar dolar olması beklenen gayri safi milli hasılanın yüzde 2'sine tekabül eden oranda 16 milyar dolara çıkartılacağının müjdesini verdi. Bakan Çağlayan, devlet mantığının özel sektöre rekabetçi değil, adeta tefrişatçılık yapar, yol gösterir hale geleceğini de kaydetti

BAKANDAN TOFAŞ'A ÖVGÜ

Tofaş'ın yarısı arge olan 350 milyon Euro'luk yatırımla yıllık 250 bin kapasiteli üretime ulaştığını, yapılacak 158 bin adet yıllık üretimin yüzde 90'ının ihraç edileceğini hatırlatan Bakan Çağlayan şunları söyledi: "Ben hayatta başarılı olmanın sırrının başkalarının tecrübe ve kaynaklarından yararlanmak olduğuna inanyorum. Tofaş'ın yatırımı uluslararası çapta sermaye ortaklığının yanısıra, Fiat, Peugeot ve Citroen'in bilgi, birikim ve kaynaklarını Türkiye ve dünya için bir potada eritmesidir. Mini

Cargo, Türkiye'yi taşımak istediğimiz bilgi ve teknoloji toplumu haline getiriyor. Tofaş, arge yatırımı ile üretimi geliştirme sorumluluğunu üstleniyor. Fikri ve sinai mülkiyet hakkı da Tofaş'ın oluyor. 8 yıllık projede 1 milyon 184 bin adet üretim yapılacak. Türkiye'ye 11 milyar dolar döviz girişi sağlanacak. Tofaş, "Devletim ve ülkem var oldukça; ben de varım" diyen Sayın Vehbi Koç'un hayaliyle gerçeğe dönüştü. Tofaş bugün, ülkeye sağladığı katkılarla bu fabrikanın çalışanlarının ve Bursa'nın, Türkiye'nin

fabrikası oldu. Fırsatları işe çeviren, tehditleri zamanında fark edip gerekli önlemleri alan, Gümrük Birliği sürecini başarıyla tamamlayan, siyasal istikrarsızlık, düşük büyüme dönemlerinden başarıyla çıkan Tofaş'ın bugün geldiği nokta her türlü taktirin ötesindedir. Türkiye adına gurur duyuyorum. Rakamlara baktığımda yatırımlarınız, istihdamınız üretiminiz, katma değeriniz, cironuz, verimliliğiniz artıyor. Modelleriniz çeşitleniyor. Görüyorum ki, çevre bilinci ve sorumluluğu içindesiniz. Suyu tasarruflu

kullanıyorsunuz. Nereden geldiğinizi unutturmamaya çalışıyorsunuz. Kalitenizi belgelendirip, uluslararası standartlarda iş yapıyorsunuz. Türkiye için hayal ettiklerimizi kendi ölçeğinizde gerçekleştiriyorsunuz. Bbundan fazlasıyla gurur duyuyoruz".

"TÜRKİYE YAKIN GELECEKTE, DÜNYA OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK"

Bakan Çağlayan, Kocaeli, Adapazarı ve Bursa üçgeninin dünya çapında ticari araç üretiminde üs haline geldiğini ifade ederek, "Türkiye, otomotiv yatırımlarıyla 3-4 senede ciddi üreticilerden biri haline geliyor, teknoloji merkezi haline geliyor. Kendi tekno ve modelini üreten ülke haline geliyor. Yeni modeller geliştiren ülke haline getiriyor. Türkiye yakın gelecekte dünya otomotiv sektöründe söz sahibi olacaktır. Bu ülkede taş üstüne taş koyanın, fazladan bir kişiye aş ve iş verenin her zaman yanındayız.

Ben de Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak siz sanayicilerin, kobilerin önünü açıp, işinizi daha da kolaylaştırmak için çalışacağım. Hedefimiz girişimcinin koçluğnu yapmaktır" diye konuştu.

"TEŞVİK GELİYOR, DEVLET ÖZEL SEKTÖRE RAKİP DEĞİL TEŞRİFATÇILIK YAPIP YOL GÖSTERECEK"

Bakan Çağlayan, otomotiv sektörü, beyaz eşya ve ev eşyası sektörünün önemli ölçüde destekleneceğini, bu sektörlerin küresel sektör olarak kabul edilip her türlü katkının verileceğini kaydederek, "Arge hizmetlerine verilen destekler, teknoloji verimliliği hedef alan hükümet görüşü, Türkiye'nin elde ettiği başarı öyküsü, makro ekonomideki başarılarla bu değerleri yaşıyor. 5 sene önce 180 milyar dolarlık gayri safi milli hasıla bugün 400 milyar doları geçti. 2013 yılı hedefimiz 800 milyar dolar gayri safi

milli hasıla ve kişi başı 10 bin dolarlık milli gelir. 100 milyar dolarlık ihracat önümüzdeki hedefi gerçekleştireceğimizin kanıtıdır. Argeye olan desteğimiz binde 5-6'lardan yüzde 2'lere ulaşacak. 2013 yılında 16 milyar dolarlık arge desteği olacak. 60.hükümet olarak sanayi stratejisi ve politikaları oluşturuyoruz. Envanter ve bilgi sistemi hayata geçiriliyor. Lokomotif sektörlerimiz, ihracatta değer ifade eden rekabetçi sektörler, otomotiv baeortaklığının yanısıra, Fiat, Peugeot ve Citroeşta, olmak üzere

önümüzdeki kısa sürede teşvik sistemini bölgesel ve sektörel olarak uygulamaya başlayacağız. Ülkemizin hak ettiği yere gelmesi lazım. Geçtiğimiz yıl 21 milyar dolar yabancı yatırım geldi. 35 milyar dolar özelleştirme yapıldı. Sanayi ve özel sektöre rakip olan değil, resmen tefrişatçılık yapan, yol gösteren anlayıştayız. Bugünkü projeyi önemsiyorum" diye konuştu.

(İHS-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title