Haberler

Tika'dan Yemenli Öğrencilere Okul Çantası Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yemen'de içine kırtasiye malzemeleri konulmuş 3 bin okul çantası dağıtımını kapsayan bir yardım kampanyası düzenledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yemen'de içine kırtasiye malzemeleri konulmuş 3 bin okul çantası dağıtımını kapsayan bir yardım kampanyası düzenledi.

Ülkenin güneyindeki Aden kentinin Tuvahi ilçesinde bulunan İbni Sina Okulu'nda, çantaların dağıtımı için gerçekleştirilen törene, TİKA Yemen Koordinatörü Abdullah Sarı ve Tuvahi İlçe Belediye Başkanı Abdulhamid eş-Şuaybi katıldı.

TİKA Yemen Koordinatörü Sarı AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuvahi'deki yoksul öğrencilere içinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu bin okul çantası yardımı yaptıklarını söyledi.

İki gün içinde Aden ile Lahic sahil yolu üzerindeki okullarda bin 300, Taiz'de ise 700 okul çantası dağıtacaklarını ifade eden Sarı, Yemen'de maddi imkansızlıklar nedeniyle zorluk çeken öğrencilere destek olmak için böyle bir yardım kampanyası düzenlediklerini kaydetti.

Tuvahi İlçe Belediye Başkanı Şuaybi de öğrencilere ve Yemen'deki göçmenlere verdiği destek dolayısıyla TİKA'ya teşekkür etti.

Şuaybi, düzenlenen bu yardım kampanyasının TİKA tarafından desteklenecek "yeni eğitim projelerinin ilk adımı" olması temennisinde bulundu.

Ülkedeki çatışmalar nedeniyle insani şartların ağırlaştığı ve altyapının büyük hasar gördüğü Yemen'de, Türkiye; TİKA, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı ve İHH İnsani Yardım Vakfı gibi kurumlar aracılığıyla yardım projeleri gerçekleştiriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yemen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title