Haberler

TESK'ten Bin 300 Kadına Girişimcilik Eğitimi

Avrupa Birliği Tarafından Finanse Edilen ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Tarafından Yürütülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Çerçevesinde Yaklaşık Bin 300 Kadın Girişimcilik Eğitimi Alıyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından yürütülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi çerçevesinde yaklaşık bin 300 kadın girişimcilik eğitimi alıyor.

Türkiye çapında girişimci olmak isteyen ve hali hazırda girişimci olup işini geliştirmeyi hedefleyen 4 bin 500 kadına 2008 yılı içinde eğitim ve danışmanlık başta olmak üzere çeşitli hizmetler sunmayı hedefleyen proje, 25 ilde bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri (ESOB) aracılığıyla yürütülüyor. Girişimcilik eğitim ve danışmanlık hizmetleri, konularında deneyimli 35'den fazla eğitimci tarafından veriliyor. Türkiye'nin dört bir tarafından Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak seçilen eğitimciler, 10 günlük bir eğitici eğitiminin ardından proje kapsamında yer alan illerin önemli bir bölümünde hizmet vermeye başladı. 24-25 Nisan 2008 tarihlerinde Antalya'da ESOB başkanları, Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkez yöneticileri ve proje asistanları ile yapılan toplantılar sırasında bir yandan kapasite geliştirme eğitimleri verilirken, projede gelinen nokta değerlendirilerek geleceğe dönük planlama da yapıldı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kadın girişimciliğini destekleme eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak üzere başvuran kadın sayısının proje tanıtım toplantısının yapıldığı 29 Ocak 2008'den 1 Nisan 2008 tarihine kadar 4 bini aştığını belirterek, "Bin 300'ün üzerinde kadınımızın 18 ilde kadın girişimciliğini destekleme eğitimlerinden yararlanmaya başlamasıyla, projemiz önemli bir başarıya imza atmıştır. Proje kapsamında yer alan diğer 7 ilde de eğitimlere Mayıs ayında başlanması planlanmaktadır" dedi.

Bu arada Proje Koordinasyon Birimi Direktörü Mustafa Bektaş ve Proje Ekip Lideri Yardımcısı Zeliha Ünaldı Öztürk, pratiğe dönük, örneklere dayalı ve kadınların katılımını sağlayarak öğrenmelerini hedefleyen yöntemlerle sunulan kadın girişimciliğini destekleme eğitimlerine kadınların devam oranının neredeyse yüzde yüz olduğunu belirtti. Bektaş, "Kadınlardan gelen geri bildirimler son derece olumlu. Eğitimlerden memnun olduklarını ve kendilerine birer iş kuracaklarına inandıklarını söylüyorlar" diye konuştu.

Yaklaşık 4,5 milyon euro bütçeli proje kapsamında TESK ve ESOB'lara bağlı olarak 25 ilde kurulan Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkezleri ve bağlı merkezlerinin eğitimlerin başlamasıyla kadın girişimciler ve girişimci adayları için birer çekim merkezi haline geldiğini belirten Öztürk ise, "Eğitimlere katılan kadınlarımızın büyük bir kısmının bir iş fikrinin olması memnuniyet vericidir. Katılımcılarımız Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkezleri'ne iş fikirlerini nasıl hayata geçireceklerini ve bir işletmeyi nasıl kuracaklarını öğrenmek için geliyorlar" şeklinde konuştu.

(BK-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title