Haberler

Terim: Kurumlarda Başarı İçin Devamlılık Esastır

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Futbol Federasyonu'nda Gerçekşecek Olası Bir Seçimden Etkileneceklerini Düşünmediğini, Bundan Etkilenmemek İçinde Herşeyi Yapacaklarını Söyledi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Futbol Federasyonu'nda gerçekşecek olası bir seçimden etkileneceklerini düşünmediğini, bundan etkilenmemek içinde herşeyi yapacaklarını söyledi.

Larespark Otel'de düzenlenen Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) "44. Yıl Sporun Zirvesi" seminerinde ilk konuşmacı olarak kürsüye çıkan Terim, milli takımın oyun felsefesini anlatıp, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Terim, "Türkiye'de günlerdir federasyonda seçim olayı tartışılıyor. Seçim olursa Fatih Terim ve milli takım bundan etkilenir mi? sorusu üzerine, istikrarın Türk futbolu adına iyi olacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Mümkün mertebe bu işlerden uzak durmaya çalışıyoruz ve duruyoruz da. Genel manada şunu düşünmek lazım. Kurumlarda başarı için devamlılık esastır. İstikrarlı bir gidiş hepimiz adına Türk futbolu adına iyi olur sadece futbol için değil. Her konu için önemli. Başarının en önemli özelliklerinden bir tanesi. O nedenle

herşeyin daha net görünmesini ve daha rahat bir ortamı herkes ister. Tesir etmez, etmemesi için herşeyi yapacağız."

Terim, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda mart ayında Yunanistan ve Norveç ile yapacakları karşılaşmaları 6 puanla geçmeleri durumunda büyük bir avantaj elde edeceklerini ifade ederek, "Bu maçları geçersek Allah nasip ederse alır başımızı gideriz" dedi.

Herkesin güvenebileceği, inanabileceği ve keyif verecek bir milli takımın geldiğini kaydeden Terim, "Bu maçlardan istediğimizi alamazsak da iddiamızdan birşey kaybetmeyiz ama aldığımız zaman aybedeceğimizden çok şey kazanacağız. Tek başımıza kalır, (Grupta 2. kim olur?) durumuna geçilir" diye konuştu.

"RÜŞTÜ'NÜN YETİŞMESİ ZOR"

Terim, sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Rüştü'nün yokluğunda, deneyim açısından milli takım kalesinde sıkıntı çekebileceklerini dile getirdi. Rüştü'nün sakatlığı hatırlatılarak kaleci konusundaki görüşleri sorulan Milli Takımlar Teknik Direktörü, "Önümüzdeki en kritik konulardan birisi bu. Rüştü'nün yetişmesinin zor olduğu bir ortamdayız. Yetenekli kaleci sıkıntısı yaşamayız ama tecrübe açısından maalesef biraz sıkıntıdayız" dedi.

Yetenekli kalecileri bulunduğunu, ancak uluslararası deneyimin çok farklı şey olduğunu kaydeden Terim, şöyle devam etti: "Rüştü, bu gün o tecrübenin en üstünde olan ve saha dışında da önemli görevler yapan bir oyuncumuz. Volkan'ı en kritik dönemde kaleye koydum ve koymaya devam ederiz. Yeteneğinden şüphemiz yok, ama bir sonraki kaleci Rüştü olmayınca. Tecrübe konusunda hafif sıkıntımız olacak. Bunu Volkan ile ilgili söylemedim. Volkan, herşeye rağmen maçlarda forma giydi. Diğer kalecilerimizin tecrübeleri

biraz daha olsaydı iyi olurdu." Terim, kaleci yetiştirme konusunda yabancı kaleciyi yasaklama konusundaki

fikre sıcak bakmadığını, Türkiye'deki yetenekli kalecilerin bulunduğunu ve

rekabetin içinde olmalarını istediğini vurguladı.

"OĞUZ ÇETİN VE METİN TEKİN GELİYOR"

Terim, milli takımdaki yardımcıları Oğuz Çetin ve Metin Tekin'in, yakın bir zamanda Türk futboluna damga vuracak iki teknik adam olacağını savundu. Terim, daha önceki öğrencileriyle şimdi aynı görevi paylaşmasının nasıl bir duyğu olduğu sorusuna verdiği yanıtta, Çetin ve Tekin'e övgülerde bulunarak, "Burayda ilk kez söyleyeyim. Oğuz Çetin ve Metin Tekin'in muhteşem iki teknik adam olarak Türk futboluna çok yakın bir zamanda damgalarını vuracağından emin olabilirsiniz. Bu kadar net konuşuyorum. Karakterleriyle, bilgiyi sünger gibi çekmeleriyle, inanılmaz tempolarıyla, futbol diyaloglarımızla, iki tane gözünüzü kapayıp herşeyinizi emanet edeceğiniz iki teknik adam. Ben onlarla sadece gurur duyarım" diye konuştu.

"SAVUNMADAN SON DERECE MEMNUNUM"

Terim, milli takımın savunmasından son derece memnun olduğunu söyledi ve yaptıkları özel çalışmalarla zor gol yiyen bir ekip özelliği kazandıklarını bildirdi.

Fenerbahçeli Can'ın sarı-lacivertli ekipte süre alamamasının kendileri için bir sıkıntı olduğunu kaydeden Terim, "Savunmadan son derece memnunum. Özel çalışmalarımızla zor gol yiyen bir takım olacağımızı, olduğumuzu düşünüyorum. Şu andaki sıkıntımız Can, oynayacak gibi görünmüyor. Ligin ilk yarısında 17 haftada

1 maç oynadı diye biliyorum. Genç yaşta bu sıkıntı yaratabilir. Oynayan ve devam eden bir stoper arayışımız devam edecektir" dedi.

"TEK DEV BLOK HALİNDE OYNAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Moldova maçını hatırlatarak, takım halinde son dakikalarda bile üstün bir performansla hemen her oyuncunun konsantrasyonunu koruyarak topun arkasında olmasının kendilerini çok

sevindirdiğini ifade eden Terim, "Son dakikaya kadar 10 kişinin de topun arkasına dizilmesinden son derece mutluyuz. Biz defans, orta saha ve hücum bloğunu kaldırdık, tek dev bir blok halinde oynamaya çalışıyoruz. Ağırlık verdiğimiz antrenman şekilleri taktik ve psikolojik antrenmanlar. Özellikle taktik antrenmanlarda ağırlık verdiğimiz, tek bir blok halinde oynayan bir milli takım oldu" diye konuştu. Cezası nedeniyle milli takımda forma giyemeyen Emre'nin, Norveç maçıyla birlikte takıma katılacağını hatırlatan Terim, Emre'nin olmasının kendileri için çok şeyi değiştireceğini vurguladı.

TERİM'İN MEDYADAN İSTEĞİ

Eleme grubu maçlarını genelde kısa aralıklarla ve üst üste 2 maç biçiminde yaptıklarını hatırlatan Terim, Türk spor medyasından, futbolcuların bu zor dönemde etkilenmemesi için, ilk maçtan sonra yapılması düşünülen eleştirilerini ikinci maçın sonuna saklanmasını rica etti.

Terim, "Bu çocukların cumartesiden çarşambaya sizlere ihtiyacı var. Hepimizin ihtiyacı var. Yoksa işimiz hakikaten çok zor oluyor. Çünkü bunları okuyorlar ve dinliyorlar. 2. maçtan sonra yapacağımızı yapsak daha iyi olmaz mı? İşinize yön vermek istemiyorum ama bu çocukların bu sıcaklığa bu anlayışa ihtiyacı var" dedi.

"ÇOK KOLAY GEÇMEDİ AMA STRATEJİLERİMİZ TUTTU"

Terim, milli takımın cezalı olduğu bu dönemde yaptıkları ilk 3 maçtaki sürecin çok kolay olmadığını, ancak stratejilerinin tuttuğunu dile getirdi. Deneyimli teknik adam, "İyi gidiyor ama hiç de kolay olmadı. 5 dakika sonra konsantrasyonun antrenman maçına döndüğü bir ortamda, çok kolay geçmediğini söylemek istiyorum. Ama bu stratejiler şu ana kadar tuttu" diye konuştu. Terim, Norveç maçını yapacakları yer konusundaki tercihlerinin Frankfurt'taki Commerzbank Arena Stadı olduğunu bildirdi.

"BİZ BİR KULÜP TAKIMI GİBİYİZ"

Terim, A Milli Futbol Takımı'nda gençler ve deneyimlileri karıştırarak güzel bir ekip ortaya çıkardıklarını belirterek, "Biz bir kulüp takımı gibiyiz" dedi.

Bir takım yaratmak için aile ortamının çok önemli olduğunu vurgulayan Terim, "Biz bir kulüp takımı gibiyiz. Son kamplar son maçlar son davranışlar bize bunu gösteriyor. Bu da başarıdaki çok önemli faktörlerden bir tanesi" diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNDA KİRLİLİK VAR MI?"

Terim, "Türk futbolunda kirlenme sizce var mıdır. Avrupa ve Dünya şampiyonalarına giderek alınan dereceler bu kirlilik çerçevesinde başarı olarak değerlendiribilir mi? " biçimindeki soruyu ise şöyle yanıtladı: "Kirlilik veya temizlik başarı veya başarısızlık; bunların hepsi futbol potasının veya futbolun oluşmasındaki tüm öğelerin hareketleri olur. Futbolcular, teknik adamlar, hakemler, seyirciler, futbol medyası, yöneticiler, başkanlar, kim

aklınıza gelirse iyi olmak istiyorsak hep beraber, kötülük varsa hepimizin kabahati var demektir. İddia ediyorum hep beraber harekete geçmeden bu işin düzelme ihtimali yoktur. Bir milad konulup sonra herkes kendi özeleştirisini yapacak. Potanın içinde kimler varsa futbolu ancak elbirliğiyle kaldırabiliriz. Birbirimizin suçlamadan hareket edersek önemli güzelliklere kavuşuruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title