Haberler

Teog Yerine Liselere Geçişte Uygulanacak Yeni Sistem

AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin, "Sadece söylemler üzerinden değil, bunların özellikle simüle edilerek, eğitim camiasında tartışılması ve bu çerçevede yol haritasının daha net bir şekilde çizilmesi bizi de rahatlatacaktır.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin, "Sadece söylemler üzerinden değil, bunların özellikle simüle edilerek, eğitim camiasında tartışılması ve bu çerçevede yol haritasının daha net bir şekilde çizilmesi bizi de rahatlatacaktır." dedi.

Nebati, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Balfour Deklarasyonu'nun yayınlanışının 100. yılına girildiğini anımsatarak, "Yüzyılın utanç belgesi, tamamen Avrupa emperyalizminin bir operasyonunun sonucudur." ifadesini kullandı.

Emperyalizmin ve emperyalistlerin iki yüzlülüğünün, Müslümanları nasıl gördüğünün bu deklarasyonda açıkça ortaya konulduğunu belirten Nebati, şu değerlendirmede bulundu:

"Emperyalistler, kendi baş edemedikleri Yahudi sorununu, Müslümanların başına sararak, Yahudileri 2 bin yıldır var olmadıkları bir coğrafyada hak sahibiymiş gibi gösterip Filistin'e tekrar göndermek üzere bir operasyonu gerçekleştirmişlerdir. Böylece Müslüman dünyanın kalbine bir nifak unsuru sokarak, bölgeyi sömürmeyi sürdürmek üzere Müslümanlar arasında olası bir birliği, yeni kurulacak Yahudi devleti vasıtasıyla sürekli olarak sabote etmeyi planlamışlardır. Bu deklarasyon ve akabinde İngiltere'nin Filistin topraklarındaki işgali hiç şüphesiz Müslüman Filistin topraklarında siyonist İsrail'in kurulmasına temel teşkil etmiştir."

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavının 5 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirdiğini anımsatan Nebati, bunun özellikle akademik kariyer yapmak isteyenlerin dil probleminin çözülmesine olanak sağlayacağını söyledi.

Nebati, "Hali hazırda sadece akademik işlemlerde kullanılan YÖKDİL'in çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel tarafından, başta dil tazminatları olmak üzere diğer işlemlerde de YDS'ye eşdeğer olarak geçerli kılınması konusunda YÖK'e bir talebimiz vardır." diye konuştu.

TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin değerlendirmesi sorulan Nebati, kendisinin 8. sınıfa giden kız çocuğunun da zamanını sınavlara hazırlanarak geçirdiğini aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığının, yeni sistemin yararları konusunda kamuoyunu bilgilendirmesinin çok daha uygun olacağını vurgulayan Nebati, "Sadece söylemler üzerinden değil, bunların özellikle simüle edilerek, eğitim camiasında tartışılması ve bu çerçevede yol haritasının daha net bir şekilde çizilmesi bizi de rahatlatacaktır." dedi.

Bir veli olarak yeni sistemden memnun olup olmadığının sorulmasına Nebati, "Memnun olup olmadığımı görmem için yaşamam lazım. Bunları hep beraber yaşayacağız, göreceğiz. Yani sistemin artık oturması lazım, çok açık bir şekilde." yanıtını verdi.

"Kızınızın tepkisi ne oldu?" sorusu üzerine ise Nebati, "Şu anda odaklanmış, yüzde 10'a girmeye çalışıyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Nureddin Nebati Ak Parti Filistin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title