Haberler

Tesla Optimus Gen 2: Yeni Nesil İnsansı Robotun Özellikleri

Güncelleme:

Tesla'nın yeni insansı robotu Optimus Gen 2, geliştirilmiş sensörler ve daha hızlı hareket kabiliyeti ile dikkat çekiyor. Ayrıca el ve parmak hareketlerinde de önemli gelişmeler sağlanmıştır.

Son dönemde teknoloji alanında yaşanan gelişmeler bir hayli heyecan verici. Özellikle yapay zekanın gün geçtikçe gelişmesi ağzımızı açık bırakacak teknolojilerin gün yüzüne çıkmasına ortam hazırlıyor. Tabii bu noktada Elon Musk'ın Tesla'sını göz ardı etmek hata olur. Şirket son olarak yeni insansı robotu Optimus Gen 2'yi tanıttı. Peki Optimus Gen 2 ne gibi yeniliklerle geliyor? İşte Tesla Optimus Gen 2 özellikleri!

Tesla Optimus Gen 2 özellikleri

Tesla Optimus Gen 2 bir önceki nesille karşılaştırıldığında artık çok daha yetenekli. Özellikle ev sahipliği yaptığı geliştirilmiş sensörlerle birlikte hareketleri daha yumuşak ve kusursuz gözüküyor. Hatta şirketin iddiasına göre yeni versiyon, selefinden yüzde 30 daha hızlı yürüyebiliyor.

There's a new bot in town ??

Check this out (until the very end)!https://t.co/duFdhwNe3K pic.twitter.com/8pbhwW0WNc

— Tesla Optimus (@Tesla_Optimus) December 13, 2023

Tesla, Optimus Gen 2'nin dengesini geliştirdiğini ve ağırlığında da 10 kilogramlık bir azalma olduğunu söylüyor. Hatta paylaşılan videolarda robotun squat yaptığı görülüyor ve bu da şirketin söylemlerini büyük ölçüde doğruluyor. Bunun dışında el ve parmaklarında da ciddi gelişmeler söz konusu. Optimus Gen 2 bir öncekinden daha hızlı el ve parmak hareketlerine sahip ve bunun yanı sıra dokunsal duyu özelliği bütün parmaklarda çalışıyor.

Tesla sahiplerinin hayatını kurtaracak yeni yazılım güncellemesi yayınlandı!

Yukarıdaki detayları dikkate aldığımızda yeni Tesla robotunun bir öncekiyle kıyaslanamayacak düzeyde insansı ve yetenekli olduğunu söyleyebiliriz. Hatırlanacağı üzere geçen yılki Tesla AI Day'de gösterilen ilk nesil robotun zar zor yürüyerek izleyicilere el salladığını düşünerek ciddi bir değişimin yaşandığını kabul etmemiz gerekiyor.

Tesla Optimus Gen 2 ilk etapta şirketin kendi üretim operasyonlarında görev almaya başlayacak. Robotun testleri bittikten ve kısacası kullanılabilirliği kanıtlandıktan sonra ise satışa sunulması planlanıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title