Haberler

Facebook logosunu değiştirdi! İşte yeni logo

Güncelleme:

Meta, uzun süredir değiştirmediği iOS için Facebook logosunu yeniden düzenledi. Yeni logo, gözle fark edilmesi çok zor güncellemeler içeriyor.

iPhone kullanıcıları pek de fark edilmeyen bir logo değişimi ile karşı karşıya kaldı. Meta, uzun süredir değiştirmediği iOS için Facebook logosunu yeniden düzenledi.Yeni logo, belirli açı ayarlamaları, harflerin köşelerinin yuvarlatılması gibi gözle fark edilmesi çok zor güncellemeler içeriyor.

4 YIL SONRA YENİ LOGOSU İLE KARŞIMIZDA

Sosyal medyanın ilk adımlarından biri olarak görülen Facebook 2004 yılında ortaya çıktı. O günden bu güne aslında Facebook logosu çok büyük bir değişime uğramadı. Yine de şimdiye kadar yapılan logo değişimleri kolayca fark ediliyordu.

ESKİ LOGO İLE YENİ LOGO ARASINDA PEK FARK YOK

Yukarıda da görüldüğü üzere yeni logoda F harfinin tasarımı da farklı bir yapıda. Meta tasarımcıları bu anlamda F harfinin orta çizgisinin sol kısmını biraz kısaltmış. Ancak App Store ve iPhone için yayınlanan yeni Facebook logosu eskisinden pek de farklı değil.Logonun hafif gradyan ve gölgeli tasarımı ise daha düz ve materyal tasarım ilkelerine yakın bir sadelikte. Ancak bu ince detayları iPhone ekranı üzerinden fark etmek oldukça zor.

Facebook, iPhone için yeni bir logoyla karşımızda

FACEBOOK'UN DEĞİŞİM SÜRECİ

Facebook, sosyal medya tarihinde önemli kilometre taşlarından biri. Sosyal medya platformu, ilk olarak 2004 yılında Harvard Üniversitesi öğrencileri için kuruldu. Kısa sürede ABD Üniversiteleri arasında yayılan platform, 11 Eylül 2006'da ise tüm dünyada kullanılmaya başladı.

O dönemlerde MySpace ve Facebook, internetin forumlar sonrası daha geniş bir kitleye yayılmasında yardımcı oldu. Facebook, aslında 2016 yılına kadar en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasındaydı. Daha sonrasında ise Instagram ve Twitter'ın yükselişi, akıllı telefonların yaygınlaşması Facebook için değişimin yolunu açtı.

Bu anlamda klasik Facebook tasarımı 2019 yılında neredeyse tamamen değişti. Bu değişim sonrası ise özellikle yeni kuşak platformla olan bağlarını koparmayı seçti. Mark Zuckerberg ise Instagram ve WhatsApp satın alımları ile yine kullanıcıları Facebook'a çekmeye çalıştı.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Facebook Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title