Haberler

2023 Yılında Ne Kadarlık Kripto Para Çalındı?

Güncelleme:

2023 yılında bilgisayar korsanları tarafından çalınan kripto para varlıklarının toplam değeri 1,7 milyar dolar olarak açıklandı. Bu miktar, 2021 yılındaki kayıpların yarı yarıya azaldığını gösteriyor.

Son yıllarda dijital dünyanın en çok konuşulan konularından kripto paralar, finans dünyasında önemli bir değişimi beraberinde getirdi. Blockchain teknolojisi ile sunulan güvenilir ve merkezi olmayan yapı, bu alandaki büyümeyi giderek hızlandırdı.

Günümüzde Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında kripto para varlığı olan milyarlarca insan bulunuyor. Tabii bu sayı yüksek olunca, üstüne üstlük dijital ile ilgili olduğu için bilgisayar korsanları da boş durmuyor. Bu doğrultuda gerçekleştirilen saldırılar sonucunda ne yazık ki ciddi kayıplar verilebiliyor. Peki 2023 yılında ne kadarlık kripto para çalındı? Son yayınlanan rapor bu soruya cevap verdi.

2023 yılında ne kadarlık kripto para çalındı?

2023 yılının bitmesi için önümüzde pek de bir süre kalmadı. Birkaç gün sonra yeni bir seneye pencere açacağız. Tabii her yıl olduğu gibi bazı firmalar kendi alanlarıyla ilgili istatistikler açıkladı. Kısa süre önce kripto para hırsızlığı ile ilgili veriler de yayınlandı.

Blockchain alanında hizmet veren TRM Labs şirketi, bu sene bilgisayar korsanları tarafından çalınan kripto para varlıklarına ilişkin bir tahmin yayınladı. Buna göre aralık ayı itibariyle toplamda 1,7 milyar dolarlık bir kayıp söz konusu. Bu miktar, 2021 yılında 3,3 milyar dolar gibi devasa bir seviyedeydi.

Musk yapamadı: Otomobil devi, kripto parayla ödeme alacak!

Tabii 1,7 milyar dolar değerindeki kripto paraların tek seferde çalınmadığını belirtmek gerekiyor. Örnek vermek gerekirse geçtiğimiz aylarda Euler Finance için yapılan saldırıda 200 milyon dolar çalındı. Akabinde Multichain, BonqDAO ve Poloniex için de benzer ve yüksek miktarların söz konusu olduğu saldırılar gerçekleşti.

Kripto para güvenliğini sağlayabilmek için dikkat edilmesi gerekenler noktalar;

Kripto cüzdanınızın özel anahtarını (private key) güçlü bir şifre ile koruyun. Bu şifre, uzun ve karmaşık olmakla birlikte özel işaretler de içermeli.

İki faktörlü kimlik doğrulama gibi ek güvenlik önlemlerini kullanın.

Kripto işlemleri yaparken, güvenli internet bağlantıları kullanmaya dikkat edin.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Kripto Para Bilgisayar Teknoloji Finans Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title