Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin, KHK ihraçlarıyla ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin, KHK ihraçlarıyla ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Önerge üzerinde HDP Grubu adına söz alan Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra "kamu çalışanlarına yönelik büyük bir saldırı politikası gerçekleştirildiğini" ve bugüne kadar 145 binin üzerinde kamu çalışanının işlerinden edildiğini öne sürdü.

Bunların önemli bir kısmının, ömürleri FETÖ uygulamalarına karşı mücadele etmekle geçen KESK'e bağlı sendikaların üyesi öğretmenler ve öğretim üyeleri olduğunu savunan Toğrul, "İhraçların en çok vurduğu iş kolu eğitimdir. Bugüne kadar 33 bin 128 öğretmen, 5 bin 318 akademisyen ve bin 194 idari personel olmak üzere eğitim iş kolunda söz konusu ihraçlar yaşandı. Bu durum, eğitimi neredeyse bir çıkmazın içine sürüklemiş durumda." görüşünü ileri sürdü.

15 Temmuz'un birinci yılına yaklaşıldığını anımsatan Toğrul, "Bu zulüm politikasıyla hiç kimse abat olamaz. Gelin bundan vazgeçelim ve kamudan açığa aldığınız, ihraç ettiğiniz bu çalışanların durumuyla ilgili somut bir çalışma yapalım. Hepimizin buna ihtiyacı var." diye konuştu.

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, FETÖ'nün kökünü kurutana kadar mücadele etmenin herkesin boynunun borcu olması gerektiğini belirterek, "15 Temmuz'un ardından devletimizin aynı risk ve tehlikeyle tekrar karşılaşmamak adına yürüttüğü arındırma politikalarını engelleyecek veya gölgeleyecek mahiyetteki siyasi yaklaşım ve davranışlar doğru olmadığı gibi FETÖ'ye omuz vermekten başka bir şey değildir." dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, ülkenin her kesiminde sorunların çığ gibi büyüdüğünü savundu.

Bu sorunlara çare olması gereken üniversitelerin "kapılarına kilit vurma noktasına geldiğini" öne süren Atıcı, "Üniversiteler suskun, bu sizin de işinize yaramaz. Üniversiteler korku içinde, bu vallahi AKP'nin de işine yaramaz. Ülkenin ilerlemesi için özgürlüğe ihtiyaç var. Geriye giden bir ülke AKP'nin de işine yaramaz." değerlendirmesinde bulundu.

HDP'nin önergesi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Mahmut Toğrul Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title