Haberler

TBMM AB Uyum Komisyonu Heyetinin Almanya Temasları

Almanya'nın Başkenti Berlin'de Bulunan TBMM AB Uyum Komisyonu, Temaslarını Sürdürüyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan TBMM AB Uyum Komisyonu, temaslarını sürdürüyor.

Yaşar Yakış başkanlığındaki komisyon, ilk olarak Federal İçişleri Bakanlığı'nı ziyaret etti. Burada Federal İçişleri Müsteşarı Peter Altmeier ile yapılan görüşmede öncelikle güvenlik konusu ele alındı. Komisyon Başkanı Yaşar Yakış, görüşmenin son derece olumlu geçtiğini söyledi.

Peter Altmaier ise görüşmede başta uluslararası terörle mücadele olmak üzere iki ülkeyi ilgilendiren pek çok önemli konunun ele alındığını belirterek, "Verimli bir görüşme oldu. Ülkelerimiz iyi ilişkilerinden yararlanarak ortak sorunlarımıza çözüm bulmaya çalıştık. Bu konular arasında yasa dışı yollardan göç ve uluslar arası terörle mücadele de var. Görüşmemizden olumlu sonuç elde ettiğimize inanıyorum" dedi.

TBMM AB Uyum Komisyonu, Federal Almanya Adalet Bakanlığı Müsteşarı Alfred Hartenbach ile yaptığı görüşmede ise aradığını bulamadı. Görüşmede heyet üyelerinden CHP İstanbul Milletvekili Onur Öymen'in para karşılığı Almanya'ya kaçırılan bazı kişilerin terör örgütlerine maddi yarar sağladığını belirterek konuyla ilgili önlem alınmasını istediği ve buna olumlu bir cevap alınamadığı öğrenildi.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Öymen, "Alman hükümetinin, siyasi mülteciler konusunda tutumu bizi tatmin etmiyor. Biz siyasi mülteci adı altında çok sayıda insanın terör örgütü tarafından kaçırıldığını söylüyoruz. Onlar ise 'bu mahkemelerin bileceği iş' karşılığını veriyor. Bu sayede terör örgütü çok büyük para kazanıyor" dedi.

Türkiye'de terörle mücadeleyi engelleyen en önemli unsurlardan birinin siyasi mülteci adı altında çalışmak için para karşılığında Almanya'ya adam kaçırılması olduğunu anlatan Öymen, şöyle konuştu: "Biz bunu durdurun diyoruz. Bizim hesaplarımıza göre terör örgütleri bu yolla senede 50 milyon euro kazanıyor. Biz bunu anlattık ve dikkat edin dedik. İltica talebi ret edilenleri de Türkiye'ye güvenli bir ülke olmadığı gerekçesiyle geri göndermiyorlar. İltica başvurularının yüzde onu kabul ediliyor ama geri kalan yüzde 90 da yine Almanya'da kalıyor. Hepsi fiilen kabul edilmiş gibi davranılıyor"

Yaşar Yakış başkanlığındaki TBMM AB Uyum Komisyonu, yarın da temaslarına devam edecek.

(SE-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title