Haberler

Tbf Başkanı Demirel: "Çok Güçlü Bir Rakibi Geride Bıraktık"

Tbf Başkanı Demirel: "Çok Güçlü Bir Rakibi Geride Bıraktık"

TBF BAŞKANI DEMİREL: "ÇOK GÜÇLÜ BİR RAKİBİ GERİDE BIRAKTIK"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 2014 Kadınlar Dünya Şampiyonası ev sahipliğini çok güçlü bir ülkeye karşı kazandığımızı söyledi.

Bugün Fransa'nın Lyon şehrinde yapılan FIBA Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından Türkiye, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'na evsahipliği yapma hakkını kazanırken, TBF Başkanı Turgay Demirel, evsahipliği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Demirel, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'ndaki gibi başarılı bir organizasyona imza atacaklarına inandıklarını söylerken, "2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın Türk Sporu ve Türk basketbolu için hayırlı olmasını diliyorum. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda olduğu gibi çok başarılı bir organizasyon yapacağımızın inancıyla FIBA Yönetim Kurulu Üyeleri'nin çok büyük bir kısmı hazırladığımız sunumlar ve çalışmalar sonucunda bizi desteklediler. 2006 yılında Dünya Şampiyonu olmuş, daha önceki üç Dünya Şampiyonası'nda da madalya almış Avustralya, 2000 yılında da Olimpiyatları düzenlemiş, 1994 yılında da Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı. Son altı yılda üç kez dünyanın spor şehri olarak da seçilmişti. Çok güçlü bir ülkeye karşı Dünya Şampiyonası'nı kazandığımız için mutluyuz. Burada ülkemizin ne kadar güçlü olduğu, hükümetimizin bu tip spor organizasyonlarının arkasında ne kadar güçlü durduğu, bütün bunlar değerlendirildi. Hepimiz için çok iyi bir sonuçla ülkeye dönüyoruz" şeklinde konuştu.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın tüm dünyada takdir toplandığını söyleyen Demirel, "Biz FIBA Yönetim Kurulu Üyeleri'ne, salonlarımızın hazır olduğunu, bu önümüzdeki süreç içerisinde seyirci konusunda her türlü çalışmanın yapılacağını, takımımızın da ilk dörde kalarak ülkemizi çok iyi temsil edeceğini söyledik. FIBA'nın üst yönetimi de bunları dikkatlice dinledi. Genel Müdürümüz Yunus Akgül de buradaydı. Bizimle beraber olması, bize bu süreçte destek vermesi, hükümetimizin arkamızda olduğunu hissettirmesi de çok önemliydi. İnşallah 2010 FIBA Dünya Şampiyonası gibi başarıyla kapanacak bir organizasyon yapılacak" dedi.

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası evsahipliği adaylık sürecince şehir olarak İstanbul'u sunduklarını da belirten Demirel, "Rakibimiz de sadece Melbourne şehriyle katılıyordu. Yani stratejik olarak, lojistik olarak tek şehirde her şeyin derli toplu olabileceği ve bütün salonların hazır olduğu İstanbul'u sunduk. Bu da FIBA tarafından olumlu şekilde desteklendi" diyerek sözlerini tamamladı.

İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title