Haberler

Taşköprü Tekel Jüt İplik Fabrikası'nın Yüzde 30'luk Bölümü Belediyeye Devredildi

Taşköprü'nün İlk Sanayi Kuruluşu Olan ve 12 Yıldır Atıl Vaziyette Bulunan Tekel Jüt İpliği Fabrikası'nın Yüzde 30'luk Kısmı Özelleştirme İdaresi Tarafından Taşköprü Belediyesi'ne Devredildi.

Taşköprü'nün ilk sanayi kuruluşu olan ve 12 yıldır atıl vaziyette bulunan Tekel Jüt İpliği Fabrikası'nın yüzde 30'luk kısmı Özelleştirme İdaresi tarafından Taşköprü Belediyesi'ne devredildi.

1947 yılında Taşköprü'nün ilk sanayi kuruluşu olarak açılıp, 1995 yılında Tekel İşletme Müdürlüğü'ne devredildikten sonra atıl vaziyete gelen ve 2004 yılında Özelleştirme İdaresine geçen Tekel Jüt İpliği Farikası'nın yüzde 30'luk kısmının devri hibe olarak Taşköprü Belediyesi'ne geçti.

Taşköprü Belediyesi ile Özelleştirme İdaresi arasında yapılan bir protokolle 187 dönümlük fabrika arazisinin 65 dönümlük kısmının Belediye'ye tescili yapıldı. Taşköprü Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleşen törende Tekel arazisinin yüzde 30'luk kısmının tapusu fabrika sorumlusu Sevil Korkmaz tarafından Taşköprü Belediye Başkanı Hasan Altan'a verildi.

Taşköprü Belediyesi bu alanı yeni kurulan Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı bir fakülte veya yüksekokula tahsisinin yanında spor kompleksi, kültür sarayı ve Taşköprü halkının çok yönlü olarak kullanabileceği bir cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyor.

Tesis, 1942 yılında temeli atılıp 1947 yılında Taşköprülü çiftçilerin ürettiği ham maddesi kendir olan mamulü işlemek üzere Sümerbank Müessese Müdürlüğü'ne bağlı Kendir Fabrikası olarak hizmete açıldı. 1979 yılında kendir işleyen makinelerin satılması ve hammaddede dışarıya bağlı hale gelmesi ile birlikte zarar etmeye başlayan fabrika 1995 yılında Tekel İşletme Müdürlüğü'ne geçti.

Tekel İşletme Müdürlüğü tarafından jüt işleyen makineleri monte edilerek, hammaddesi Bangladeş ve Hindistan'dan gelen jütün işlenmesiyle kısa bir süre Tekel Jüt İpliği Fabrikası olarak bacası tüten tesis kısa sürede atıl duruma geldi. 2004 yılının Mayıs ayından itibaren de Özelleştirme İdaresi'ne geçen fabrika zarar ettiği için çalıştırılmayarak faaliyetine son verildi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hasan Altan, bu alanı yeni kurulan Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı bir fakülte veya yüksekokula tahsisinin yanında gerekli alanlarda tadilat ve onarımları yaptıktan sonra bir kültür sarayı, içinde tenis kortları, yürüyüş parkurları, mini futbol, basketbol ve voleybol sahalarının bulunacağı bir spor kompleksi yapacaklarını ve ilçenin en büyük sıkıntılarından biri olan konaklama sorununu buradaki lojmanları onararak gidereceklerini ifade etti.

(AD-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title