Haberler

Talat Paşa Komitesi, Perinçek'in Duruşmasını Değerlendirdi

Talat Paşa Komitesi Genel Sekreteri Ferit İlsever, Doğu Perinçek'in Lozan'daki Duruşmasına Türk Basın Mensuplarının Alınmadığı Açıklandı.

Talat Paşa Komitesi Genel Sekreteri Ferit İlsever, Doğu Perinçek'in Lozan'daki duruşmasına Türk basın mensuplarının alınmadığı açıklandı.

İlsever, basın açıklaması yaparak İsviçre'deki gelişmeleri değerlendirdi. İlsever, Lozan'da "Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır" sözünden dolayı yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in İsviçre'de yapılan duruşmasına Türk basın mensuplarının ve hukukçularının alınmadığını söyledi. İsviçre'nin Lozan şehrinde, Doğu Perinçek'in "Ermeni soykırımı olmamıştır" sözleri üzerine ve bu yöndeki çalışmaları nedeniyle açılan davanın duruşmasında, salonunu Ermeniler'in doldurduğunu öne süren Talat Paşa Komitesi Sekreteri Ferit İlsever, "Salonun küçüklüğü bahane edilerek Türk basın mensupları salona alınmadı. Salonun tamamını Ermeniler doldurmuştur" dedi. Ferit İlsever, duruşma salonuna AA, İHA, TGRT, Sabah Gazetesi, Yeniçağ Gazetesi ve Ulusal Kanal muhabirlerinin alınmadığını söyledi. 2005 yılının Temmuz ayında İsviçre'nin Lozan şehrinde yapılan Türk Yürüyüşü'nde, Doğu Perinçek'in "Ermeni soykırımı olmamıştır" şeklindeki açıklamalarından dolayı hakkında, bu yöndeki yasayı ihlal etmekten dava açıldığını hatırlatan İlsever, bugün yapılan duruşmada Türkiye'den ve Avrupa ülkelerinden birçok Türk'ün destek amacıyla bulunmak istediğini ancak bu kişilerin 4 saat sınırda bekletilerek katılımlarının engellendiğini iddia etti.

İlsever, "Destek amacıyla Lozan'a gitmek isteyen birçok Türk, bilinçli olarak sınırda alıkondu ve duruşmaya katılmaları engellendi. Oysa Ermeniler sabahın erken saatlerinde salonu doldurmuştu" diye konuştu. İsviçre kamuoyunun ve basınının, İsviçre'ye yakışmayan bu yasaya karşı tavır aldığını ileri süren İlsever, "Bundan 6 ay öncesine kadar bizi haksız bulanlar bugün Türkiye'nin bu konuda haklı olduğunu savunmaya başladı. Bu çağdışı yasanın İsviçre'ye yakışmadığı ortada" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title