Haberler

Suriyeli Dul ve Yetimlere Kayserililer Sahip Çıktı

Ülkelerindeki olaylar sırasında ailelerini kaybeden 8 Suriyeli çocuk ile eşlerini kaybeden 4 kadın, Kayserili hayırseverlerin desteğiyle kentte kiralanan evlere yerleştirildi.

Ülkelerindeki olaylar sırasında ailelerini kaybeden 8 Suriyeli çocuk ile eşlerini kaybeden 4 kadın, Kayserili hayırseverlerin desteğiyle kentte kiralanan evlere yerleştirildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şubesi'nde, Suriyeli yetimler ile Kayserili yetimlerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Programa Suriyeli ve Kayserili yetimlerin yanı sıra eşlerini ülkelerindeki olaylar sırasında kaybeden Suriyeli kadınlar da katıldı.

Harçlıklarından biriktirdikleri paraları Suriyeli yetimler için hazırlanan yardım kutusuna atan Kayserili yetimler, üzerinde "Biz bir aileyiz" yazan pastayı da Suriyeli çocuklarla birlikte yedi.

İHH Kayseri Şubesi Yetim Birimi Sorumlusu Hatice Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli dul ve yetimlerin kısa süre önce Kayseri'ye getirildiklerini söyledi.

Suriyeli yetimlerin Kayseri'deki yetimlerle ve diğer çocuklarla kaynaşması için etkinlik düzenlediklerini belirten Kurt, şunları kaydetti:

"Suriyeli 8 yetim çocuğu ve 4 dul kadını bir süre önce Kayseri'ye getirdik. Bu 12 kişiyi 4 daireye yerleştirdik. Her kadın 2 yetim çocuğun bakamını üstlendi. Tüm ihtiyaçları İHH tarafından karşılanıyor. Çocuklarımız inşallah ikinci dönem okullarına devam edecekler. Suriye'den gelen yetimler 'muhacir', onlara kucak açan, harçlıklarını paylaşan Kayserili yetimler ise 'ensardır'. Biz olaya bu gözle bakmak ve herkesin de öyle görmesini sağlamak istiyoruz."

Muhabir: Sercan Küçükşahin / Orhan Canbulatel

Yayıncı: Ömer Erim Baştimar - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title