Haberler

Suriye'de Askeri Operasyonlar Devam Ediyor

Suriye Ordusu Ülkenin Çeşitli Şehirlerinde Askeri Operasyonlarına Devam Ediyor.

Yerel koordinasyon komitelerine göre, emniyet güçleri, Cebel el-zaviye, İdlib, Hama'nın Hatap beldesi ve Humus'un Deir Belbe, Halidiye bölgelerinde ve Türkiye sınırında Ein Beyda bölgesinde isyancılara karşı tank ve uçak destekli baskın ve tutuklama operasyonu gerçekleştirdi. Humus'ta evlere baskın düzenleyen emniyet güçleri eşyaları tahrip etti, bazı dükkanları yağmaladı, çok sayıda genç erkeği tutukladı.

Ordudan ayrılan subaylar tarafından kurulan "Özgür Suriye Ordusu" bugün yayınladığı bildiride pek çok ilde, askeri kontrol noktalarında bulunan ordu ve güvenlik güçlerine yönelik silahlı eylem yaptığını belirtti. Eein Beyda'da güvenlik güçlerinin 3 aracını pusuya düşüren (ÖSO) biri subay olmak üzere, ordunun 10 üyesini öldürdüğünü açıkladı.

Öte yandan Suriye Haber Ajansı (SANA) bugün Şam ve Humus'ta 5 askerin terörist gruplar tarafından öldürüldüğü yazdı. SANA'nın bir diğer haberine göreyse Humus ilindeki güvenlik birimlerinin, el-Bayyada ve el-Halidiye semtlerinde silahlı terör gruplarına yönelik kovuşturması sırasında aranan 144 teröristi tutukladı. Haberde 'Güvenlik birimleri ayrıca, kaleşnikof, tüfek ve tabanca gibi muhtelif silahların yanı sıra mühimmata ve teröristlerin vatandaşlara, ordu, asayiş ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullandığı çoğu sahte plakalı araçlara el koydu' denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title