Haberler

Su Tasarrufu Kampanyasına Okullardan İlginç Destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tüm Ülkeye Örnek Olan Su Tasarrufu Kampanyasına, Karşıyaka Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri de 'Su İmdat Diyor' Sloganıyla Katkıda Bulunuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ülkeye örnek olan su tasarrufu kampanyasına, Karşıyaka Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri de “Su imdat diyor” sloganıyla katkıda bulunuyor. Öğretmenlerinin çağrısıyla okullarında ve evlerinde tasarruf yapmaya başlayan öğrenciler, geçen yılın Ağustos ayından bu güne yüzde 25 oranında su tasarrufu sağladı. Kampanyaya ilgiyi arttırmak için bir de yarışma düzenleyen okul yönetimi evlerinde bir önceki aya oranla en yüksek tasarrufu sağlayan öğrencilere çeşitli hediyeler vermeye başladı.

Her ay evlerine gelen su faturalarının birer kopyasını okul yönetimine teslim eden öğrenciler, yarışmada başarılı olabilmek için aileleri üzerinde de bu konuda baskı oluşturmaya başladı. Kısa sürede kampanyanın olumlu sonuçları görüldü ve bini aşkın aile suyu daha tasarruflu kullanmaya başladı. Öğrencilerin evlerinde kampanya öncesinde toplamda 20 bin metreküp su tüketilirken, aylık tüketim 15 bin metreküp düzeylerine indi.

Okuldaki kampanya sürecinde öğrencilere derslerde ilk 5 dakika su tasarrufu ile ilgili eğitimler verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin su tasarrufu kampanyası kapsamında hazırlanan çıkartma ve afişler okul ve çevresine asıldı. Velilere su tasarrufu konusunu içeren broşür, kitapçık, film cd'leri dağıtıldı. Çeşitli kuruluşların sponsorluğunda evlerinde en yüksek oranda tasarruf sağlayan öğrencilere hediyeler verilmesi ise kampanyayı aynı zamanda bir yarışmaya dönüştürdü. Bir önceki aya oranla en fazla tasarruf yapan öğrencilere ücretsiz dershane kaydı, mp3 player, flash bellek, spor ayakkabı gibi ödüller verildi. 15 öğrenci kampanya sayesinde dershaneye kaydedildi.

Okuldaki su tüketiminin de azaltılması için, özel bir kuruluşun sponsorluğu ile tuvaletlerdeki musluklar fotoselli olanlar ile değiştirildi. Okulda Nisan-Mayıs-Haziran aylarındaki su tüketimi 875 metreküp, Eylül-Ekim-Kasım aylarındaki su tüketimi ise 695 m3 olarak gerçekleşti. Kampanya öncesi ve sonrası okulun su faturaları karşılaştırıldığında, üç ayda toplam 180 metreküp tasarruf sağlandığı görüldü. Kampanyaya öncülük yapan Müdür Yardımcısı Mustafa Genç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı su tasarrufu kampanyasından esinlenerek başlattıkları çalışmanın kısa sürede büyük başarıya ulaşmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Genç, öğrenciler kadar velilerin de kampanyaya destek verdiğini söyledi.

(YK)

27.01.2008 13:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title