Haberler

Olimpik Şampiyon Çocuk Projesi'nin Tanıtımı Yapıldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (Tmok) ve Mcdonald's İşbirliğiyle Yapılan ve 3 Türk Çocuğuna 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nı Pekin'de İzleme Ayrıcalığı Kazandıracak Olan 'Olimpik Şampiyon Çocuk' Projesinin Tanıtımı Yapıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve McDonald's işbirliğiyle yapılan ve 3 Türk çocuğuna 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nı Pekin'de izleme ayrıcalığı kazandıracak olan 'Olimpik Şampiyon Çocuk' projesinin tanıtımı yapıldı.

Ataköy Olimpiyat Evi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına TMOK Başkanı Togay Bayatlı, Olimpik Akademi Komisyonu Başkanı Turgay Kıran ve McDonald's Türkiye Genel Müdürü Sadi Fansa katıldı. McDonald's Türkiye Genel Müdürü Sadi Fansa, 3 Türk çocuğuna hayatlarında asla unutamayacakları çok önemli bir deneyimi yaşama fırsatı sundukları için çok mutlu olduklarını belirterek, "McDonald's, bu proje ile dünyanın dört bir yanından gelen çocukları biraraya getirerek, onlara sporu sevdirmeyi, spor kültürünü ve olimpiyat ruhunu aşılamayı ve hayatlarında unutamayacakları bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Biz de McDonald's Türkiye olarak, 3 çocuğumuza dünyanın en büyük ve önemli spor organizasyonunun içinde yer alarak, hayatlarında asla unutamayacakları çok önemli bir deneyimi yaşama fırsatı sunduğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.

TMOK Başkanı Togay Bayatlı ise, çocuklara spor kültürünü aşılamak, toplumda spor bilincini ve ruhunu oluşturmak, sporun kitlelere yayılmasını ve geliştirilmesini sağlamak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "TMOK'a 'Acaba Pekin'e gidip olimpiyatları izleyebeilir miyiz?' diye binlerce müracaat yapılmaktadır. Onun için Mc Donalds'ın bu projesi önemli bir olay. MC Donald's, yıllardır Uluslararası Milli Olimpiyat Komitesi'nin sponsorluğunu yapmaktadır. Bu katkıları yaptığı görev süresinde bütün dünyaya olduğu kadar Türk sporuna da olmaktadır" dedi.

McDonald's ile 2008 yılı içerisinde iki projede işbirliği yaptıklarını ifade eden Bayatlı, "Olimpik Şampiyon Çocuk Projesi dışında, McDonald's ile birlikte, çocuk ve gençleri bedensel aktivitelerde bulunmaya teşvik etmek, spora ilgilerini artırmak amacıyla farklı illerde 'Olimpist Seminerleri' düzenliyoruz. İlköğretim öğrencilerine yönelik yapılan seminerlerde, sporun faydaları aktarılarak çocuklar spor yapmaya teşvik ediliyor. Bu yıl ilki Eskişehir'de gerçekleşen seminerlerde 13 bin çocuğa ulaşıldı.

Yılsonuna kadar 50 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor" diye konuştu.

Olimpik Akademi Komisyonu Başkanı Turgay Kıran ise, spor kültürünün edinilmesi için eğitimin önemine dikkat çekerek, "Spor kültürü, edinmek için eğitim çok önemli. Eğitim de genç yaşlarda başlar. 8-11 yaşı arasındaki çocukları eğitmek çok daha kolay. Özellikle son günlerde spordaki çirkinliklerin öüne geçmek için gençlerimizin eğitilmesi lazım. Bu doğrultuda TMOK'a da büyük görevler düşmektedir. Bazı projeleri gençlere yönelik yapmak lazım. Gençlerimizi de ne kadar eğitirsek, o olimpik ruhu, ahlakı vermiş oluruz. Ben herkese teşekkür ediyorum. Proje kapsamında seçilecek 3 çocuk, olimpiyatlara katılacaklar. Çocuk yaşlarda eğitim kültürünün oradaki gerçeğini görecekler" dedi.

'Olimpik Şampiyon Çocuk Projesi' kapsamında Türkiye'den seçilecek 3 çocuk, 19-22 Ağustos tarihleri arasında Pekin'de Olimpiyat Oyunları'nı stattan izleme, dünyaca ünlü sporcularla bir araya gelme, farklı ülkelerden gelen yaşıtlarıyla tanışma ve olimpiyat ruhunu ve etkileyici Çin kültürünü yakından görme fırsatı yakalayacak. Program 2 aşamada gerçekleşecek. Programın ilk aşamasında ilköğretim 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin katılacağı, 'Sporun Katkısı ve İyi Bir Sporcunun Özellikleri' temalı bir kompozisyon yarışması düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı izniyle düzenlenen kompozisyon yarışması Mart ayı sonunda tamamlanacak. TMOK'a ulaşan kompozisyonlar, seçici kurul tarafından değerlendirilerek, en başarılı 100 kompozisyon belirlenecek. Programın ikinci aşaması 23 Nisan haftası yapılacak 'Eğlenceli Atletizm Oyunları'nı' kapsıyor. Seçilen 100 çocuk, iki gün sürecek atletizm oyunlarında gösterdikleri performansa göre değerlendirilecek ve başarılı olan 3 çocuk Pekin'e gitmeye hak kazanacak.

(İY-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title