Haberler

İzmir'de Devler Kapışıyor

Litvanya'da yapılacak Avrupa Basketbol Şampiyonası'na hazırlanan Türkiye (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın başlayacak Spor Toto World Cup 10'daki ilk maçını saat 20. 30'da Ukrayna ile oynayacak.

Litvanya'da yapılacak Avrupa Basketbol Şampiyonası'na hazırlanan Türkiye (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, Halkapınar Spor Salonu'nda yarın başlayacak Spor Toto World Cup 10'daki ilk maçını saat 20. 30'da Ukrayna ile oynayacak.

Aynı salonda saat 18. 00'de Almanya-Sırbistan randevusu var. Ay-yıldızlı ekibimiz cuma günü Almanya (20. 30), cumartesi günü ise Sırbistan'la (18. 00) kapışacak. 12 Dev Adam'ın maçları CNN Türk'ten naklen yayınlanacak.

(A) Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Kaptan Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri, Almanya Antrenörü Dirk Bauerman, oyuncu Stefan Hamann, TBF yetkilileri Atakan Karakaplan, Ali Özsoy, Emin Balcı ile İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar organizasyon öncesi Swissotel'de düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı, İzmirli basketbolseverlerin World Cup'a büyük ilgi gösterdiğini, 7 bin biletin büyük kısmının tükendiğini açıkladı. Balcı, "Maç günlerinde gişelerde bilet kalmayabilir. İzmirlilere teşekkür ediyoruz" dedi.

İzmir halkının önüne çıkacakları için mutlu olduklarını belirten Hidayet Türkoğlu, "Her maçı kazanmak için oynayacağız. Ağır antrenman temposundan çıkıp forma giriyoruz.

Bu turnuva Litvanya'da eylülde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için ölçü olmayacak, ama sistemimizi görmek açısından önemli. Kendine güvenen bir ekibiz. Avrupa Şampiyonası'nda başarı istiyoruz" diye konuştu. Hidayet şöyle devam etti:

"Halkımızın önünde iyi oynuyoruz. Ev sahibi olduğumuz 2001 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Şampiyonası'nda ikinci olduk. Bizi Dünya ikinciliği rahatlatmaz, ama strese de sokmaz. Yalnızca güven verir. Grafiğimizi 2008'den bu yana geliştirdik. Avrupa Şampiyonası için umutluyuz. "

Yaklaşık 1 aydır kampta olan ekibimizde Semih, Ömer, Sinan ve Kerem'in yaşadığı sakatlıkların kendilerini üzdüğünü belirten Kerem Tunçeri, "Dünya ikinciliği apoletini taşıyoruz. Hazırlık turnuvalarındaki tüm maçları kazanmak için oynayacağız. Avrupa Şampiyonası'na kadar dokuz turnuva maçı yapacağız.

Geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda yarı finalde elediğimiz Sırbistan'ın yanı sıra Almanya ve Ukrayna gibi güçlü ekiplere karşı İzmir'de hücum ve savunma varyasyonlarını test etme imkanı bulacağız" dedi.

Almanya Antrenörü Dirk Bauerman ise ilk kez geldiği İzmir'de bulunmaktan mutlu olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'ye gelmek yakın bir dostu ziyaret etmek gibi. İyi bir turnuva olacak. Eksiklerimiz var. NBA oyunculurı Dirk Nowitzki ve Chris Kaman takıma bu turnuvanın ardından katılacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title