Haberler

    Çok Rahat Şampiyon Olurdum"

    Uluslararası Halter Federasyonu'nu müsabakalardan dört yıl men ettiği milli halterci Nurcan Taylan, "En kötü performansımı sergilesem bile Londra'da elimi kolumu sallayarak Olimpiyat şampiyonu olurdum" dedi.

    Milli halterci Taylan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Olimpiyat'ta güreşin ardından en fazla madalya beklediği halterde, istenilen başarıyı yakalayamadığını, hiçbir haltercinin kürsüye çıkmayı başaramadığını söyledi.

    Halterde alınan bu sonuçlara en fazla üzülen kişilerden biri olduğunun altını çizen Taylan, ''Gönlüm sporcularımızdan yanaydı. Hepsinden umutluydum. Ancak Olimpiyat çok farklı. Beklenmedik bir sonuçla karşılaşıldı. Yaşadığım tüm sıkıntılara rağmen gerçekten çok üzüldüm'' dedi.

    Taylan, Olimpiyat'ta altın madalya kazanan tek kadın sporcu olarak Türk halterini en üst düzeyde görmek istediğini, bu nedenle Londra'da sonucun kendisini daha da etkilediğini ifade etti.

    IWF tarafından kendisine verilen dört yıl cezanın tüm hayallerini yıktığını dile getiren Taylan, şunları söyledi:

    ''Benim hayalim Londra'da yarışmak, madalya ve dünya rekoru ile Türkiye'ye dönmekti. Hala anlam veremediğim bir olayın ardından spordan uzaklaştırıldım. Oysa ki Olimpiyat'a hazırlanıyordum ve gerçekten kendimi çok hazır hissediyordum. Benim orada olup yarışmam gerekiyordu. En kötü performansımı sergilesem bile Olimpiyat şampiyonu olurdum. 40 derece ateşle çıksam, elimi kolumu sallayarak Olimpiyat şampiyonluğuna ulaşırdım. Çünkü derecelerim ortada. Maalesef yaşadığım sıkıntılı dönemde bana sahip çıkılmadı.''

    "Podyumla veda istiyorum"


    Taylan, IWF Disiplin Kurulu'nun Ekim ayında toplanarak kendisiyle ilgili bir karar vereceğini, buradan en azından cezasının bir yıla indirilmesini beklediğini anlattı.

    Cezasının indirilmesi halinde seneye yapılacak Avrupa Şampiyonasında yine Türkiye'yi temsil etmek istediğini belirten Taylan, şöyle konuştu:

    ''Türk halterinin bana, benim de bu spora ihtiyacım var. Ben beş yıl daha bu ülkeye hizmet edebilirim. Hatta en az bir Olimpiyat şampiyonluğu yaşayabilirim. Ancak bana sahip çıkılması gerekli. Çok güçlü bir plan ve çalışmayla tekrar podyuma dönmek istiyorum. Haltere podyumda veda etmek istiyorum. Artık televizyon başında üzülmek değil, podyumda madalyalar kazanarak hem sevinmek hem de ülkemin insanlarını sevindirmek istiyorum.''

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Londra Spor Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    Bakmadan Geçme

    Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title