Haberler

Babasına Özenerek Başladı, Türkiye Üçüncüsü Oldu

Tekirdağ'da babasına özenerek küçük yaşta yamaç paraşütü ile tanışan Taygun Özel (17), Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'nda üçüncü oldu.

Tekirdağ'da babasına özenerek küçük yaşta yamaç paraşütü ile tanışan Taygun Özel (17), Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'nda üçüncü oldu.

Özel, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Tunceli Valiliği tarafından organize edilen şampiyonada bronz madalya kazanarak, milli takıma girmeye de hak kazandı.

Milli sporcu Taygun Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, paraşüt ile 7 yaşında tanıştığını ve ilk uçuşunu 10 yaşında yaptığını söyledi.

Özel, Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'nın ilk defa düzenlendiğini ve bundan sonra her yıl yapılmasının sporcular için teşvik edici olacağını ifade ederek, "Beni ilk babam uçurdu. 13 yaşındayken de kendim uçmaya başladım. Sonra hiç ara vermeden uçuşlara devam ettim. Son 2 yıldır da Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü'nde profesyonel olarak tantem pilotluğu yapıyorum. Her geçen gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum." diye konuştu.

Yamaç paraşütünün artık kendisi için vazgeçilmez olduğunu belirten Özel, "İlk defa böyle bir yarışma düzenlendi. Çok güzel bir organizasyon oldu. Oraya katılmak ve derece elde etmek bana çok büyük bir mutluluk verdi. İlk üçe girdim ve bu sonuçla milli takıma katılmaya hak kazandım. Bizi çok yoğun bir çalışma temposu bekliyor. Önümüzdeki yarışmalara hazırlanmak için çeşitli kamplara gireceğiz." ifadelerini kullandı.

Özel, uluslararası şampiyonalarda da yer alarak Türkiye'ye dereceler kazandırmak istediğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Organizasyonun bundan sonra da devam edeceğini düşünüyorum. Böylece bu spor daha da farklı yerlere taşınacaktır. Birçok ilde bu şampiyona düzenlenmeye devam edecektir. Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'nda güzel bir derece elde ettim. Çok güzel bir takımımız var. Milli takım olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Federasyonumuz da bizi en iyi şekilde destekliyor. Uluslararası yarışmalara da katılarak başarılı dereceler elde etmek istiyoruz."

Baba Sadri Özel de oğlunun elde ettiği derecenin mutluluğunu yaşadıklarını aktararak, "Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü olarak bölgede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Oğlum küçük yaşta kulüpte yamaç paraşütüyle tanıştı ve bir daha bırakmadı. Her geçen yıl kendini geliştirdi. Şampiyonda güzel bir derece elde ederek milli takıma girmeye hak kazandı." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title