Haberler

2013 Akdeniz Oyunları'na Doğru

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında Erdemli'de inşaatı devam eden atıcılık, trap, skeet ve atış poligonlarının gelecek yıl Nisan ayında tamamlanacağını bildirdi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında Erdemli'de inşaatı devam eden atıcılık, trap, skeet ve atış poligonlarının gelecek yıl Nisan ayında tamamlanacağını bildirdi.

Güzeloğlu, beraberinde Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ve Kaymakam Vekili Fatih Damatlar ile Erdemli'deki inşaat alanınında incelemelerde bulundu.

İnşası devam eden tesislerin uluslararası nitelikte olacağını ifade eden Güzeloğlu, "Akdeniz Oyunları'na 1 yıldan az bir süre kaldı. Buna karşın bütün tesis inşaatları öngörülen tarihten önce tamamlanacak şekilde sürüyor. Erdemli'de inşaatı devam eden atıcılık, trap, skeet ve atış poligonları gelecek yıl Nisan ayında tamamlanacak" dedi.

Güzeloğlu, inşaatı süren tesisleri gezdiğini, çalışmaların başarılı ve inançlı bir şekilde sürdüğünü dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Erdemli'de yapımı süren bu tesis aslında bağımsız bir tesis olarak Türkiye ve dünya çapında kapalı ve açık alanları bulunan trap ve skeet alanlarında önemli bir yer tutacak. 33 milyon lirnın üzerinde maliyetle ihalesi gerçekleştirilen tesis, sosyal proje olarak hem kamp, hem yarışma, hem de dinlenme açısından bütünlük içerisinde olacak. Elektrik, su ve yol bağlantıları tamamlanan bu tesisi gelecek yıl Haziran ayında yapılacak Akdeniz Oyunları öncesinde tamamlayarak hizmete sunacağız."

Oyunlar kapsamında Mersine toplam 400 milyon liralık yatırım yapılacağını anımsatan Hasan Basri Güzeloğlu, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilen yatırımların hem bu ülkenin geleceğine, hem de Mersin'in sportif anlamda kent kimliğine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Muhabir: Derviş Çömez/Veli Gürgah/Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli - MERSİN

Kaynak: AA / Spor

erdemli Akdeniz Mersin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title